Speltips Nottingham Forest vs Arsenal 2022

Prognos: Nottingham Forest vs Arsenal

FA-cupens tredje omgång är äntligen över oss och helgens matcher erbjuder chansen till några stora överraskningar. Det finns klubbar upp och ner i lottningen som kommer att tro på sina chanser att nå den fjärde omgången, med alla som tror på ”cupens magi” om så bara för en dag. Matchen vi kommer att fokusera på äger rum på City Ground när Nottingham Forest förbereder sig för att möta Premier League-laget Arsenal.

Nottingham Forest

Den överväldigande historia som finns inom Nottingham Forest Football Club är något att skåda, men i dag väntar de fortfarande på den svårfångade återkomsten till högsta ligan i England. De är definitivt med i mixen för en plats i slutspelet, men de har fallit offer för att svika tidigare, vilket är anledningen till att en cuprunda kan vara precis vad de behöver för att komma tillbaka på rätt spår.

arsenal fotboll

Lagnyheter

Mbe Soh, Mighten, Lowe, Osei-Tutu och Ely är alla uttagna för Forest och Keinan Davis hoppas på debut tillsammans med Steve Cook efter att båda har skrivit på under de senaste dagarna.

Arsenal

Arsenals huvudprioritet den här säsongen kommer att vara att ta sig tillbaka till topp fyra och återvända till Champions League. Mikel Arteta verkar ha satt de rätta bitarna på plats för att de ska kunna göra just det, men utan europeisk fotboll att fokusera på bör de definitivt se FA-cupen som ett utmärkt tillfälle att vinna ett silverföremål. De är trots allt den mest framgångsrika klubben i tävlingens historia.

Lagnyheter

Elneny, Aubameyang, Partey och Pepe är alla borta på grund av Africa Cup of Nations, även om Arteta är inställd på att återvända till sidlinjen efter sin kamp mot COVID-19. Gabriel är avstängd och Chambers och Kolasinac är tveksamma i vad som ser ut att bli en mycket roterande Arsenal-sida.

Faktorer att ta hänsyn till

  • Redan 2018 slog Forest ut Arsenal ur FA-cupen med 4-2.
  • Forest har vunnit tre, spelat oavgjort en och förlorat två av sina sex senaste matcher.
  • Arsenal har vunnit fem och förlorat en av sina sex senaste matcher.
  • Forest har gjort åtta mål och släppt in fem på sina sex senaste matcher.
  • Arsenal har gjort 20 mål och släppt in fyra på sina sex senaste matcher.

Slutsats

Det ”under ljuset”-elementet i denna cupmatch kommer att vara avgörande för Forest om de ska komma undan med segern och för vad det är värt tror vi faktiskt att de kommer att ta ledningen. Tyvärr har det här Arsenal-laget mycket mer mental styrka än det som kom hit 2018, och därför backar vi upp Artetas mannar för att kämpa sig tillbaka och till slut vinna matchen med 3-1.

Prognos: Arsenal vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *