Speltips Chelsea vs Tottenham 2022

Prognos: Matchen Chelsea vs Tottenham

I ett riktigt Londonderby på onsdagskvällen tar Chelsea emot Tottenham på Stamford Bridge med en plats i finalen av årets EFL Cup på spel. Det skall bli spännande att se Tuchels mannar möta Contes Spurs.

Domslut: Båda lagen gör mål

Chelsea

Vi börjar med värdarna. Även om Chelsea kanske har haft problem bakom kulisserna de senaste dagarna, så gjorde Blues en iögonfallande comeback på söndagseftermiddagen. De kom bakifrån mot Liverpool på Stamford Bridge och kände till slut att de förtjänade att gå hem med mer än 2-2. Thomas Tuchel kommer att vara desperat för att hans lag ska kunna bygga vidare på dessa positiva saker. Blues ligger dock fortfarande tio poäng bakom de regerande mästarna Manchester City i jakten på Premier League-titeln och har visat vissa problem på båda sidor av det nya året.

chelsea

Den förre PSG-chefen har bara vunnit en trio av sina åtta senaste matcher i alla format, och han har också sett sitt lag bli en riktig specialist på dödlägen i västra London. Onsdagens värdar har faktiskt spelat oavgjort i fem av de sex senaste Premier League-matcherna på Stamford Bridge. Men efter att ha tagit hem en 3-0-vinst när de senast mötte sina rivaler under veckan i september, kommer Chelsea att försöka få ett övertag på sin före detta chef här.

Lagnyheter

Keepern Kepa Arrizabalaga kommer att starta mellan stolparna på onsdagskvällen eftersom Edouard Mendy är borta med Senegal i AFCON.

Det återstår att se om Ruben Loftus-Cheek kommer att kunna vara med, medan Reece James, Ben Chilwell och Andreas Christensen alla har långvariga problem.

Tottenham

När det gäller gästerna så kanske Tottenham inte var på topp under helgen, men Spurs lyckades ändå inleda det nya året med en uppryckning. Efter att ha tagit en sista seger i sista stund mot nedflyttningslaget Watford på bortaplan har den nye chefen Antonio Conte varit full av beröm för sitt lags senaste prestationer.

tottenham

Onsdagens gäster har fått ett omedelbart uppsving sedan de utsåg den tidigare Chelseabossen och har ännu inte fått uppleva ett enda inhemskt nederlag under Conte. Lilywhites är på väg tillbaka i jakten på topp fyra och med en återkomst till Champions League högst upp på agendan, hoppas Lilywhites nu på att hitta lite stabilitet på bortaplan.

Även om Spurs kanske tog en seger i förlängningen mot Hornets på nyårsdagen var det faktiskt bara den andra segern som Tottenham har tagit utanför norra London på de senaste sju försöken, en rad som sträcker sig tillbaka till den 17 oktober.

Lagnyheter

Även om Cristian Romero, Ryan Sessegnon och Steven Bergwijn återigen kommer att saknas på Stamford Bridge har Conte inga nya problem att oroa sig för här.

Harry Winks, som kom från bänken mot Watford på nyårsdagen, kan återvända i hjärtat av Tottenhams mittfält på onsdagskvällen.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes i september tog Chelsea en 3-0-seger på bortaplan.
  • The Blues har anmärkningsvärt nog spelat oavgjort i fem av sina sex senaste Premier League-matcher på Stamford Bridge.
  • Tottenham har bara lyckats vinna ett par av sina sju senaste bortamatcher i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till den 17 oktober.
  • Nio av Chelseas senaste 11 matcher har slutat med att båda lagen har hittat nätet.
    Spurs har ännu inte drabbats av något inhemskt nederlag sedan Conte utsågs i november.

Slutsats

Chelsea gjorde en imponerande comeback under helgen när de spelade ut en actionfylld 2-2-match mot Liverpool, och neutrala spelare från hela landet hoppas på en liknande match på onsdag kväll. Blues har fått ett rykte om sig för sina livliga matcher i båda ändar av planen och vill hitta en förstärkning på Stamford Bridge efter att ha fått nöja sig med en enda poäng i fem av de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan.

Vi välkomnar sin före detta chef tillbaka till västra London och förväntar oss att se chanser i mängder här, eftersom de är desperata att få ett övertag på Conte i mitten av veckan. Tottenham har ännu inte fått ett enda inhemskt nederlag sedan den tidigare Chelsea-managern utsågs, och båda lagen kommer att känna sig redo för en chans. Onsdagens värdar har sett nio av sina tidigare elva matcher sluta med att båda lagen hittade nätet, och vi tror på ett liknande resultat här.

Slutsats: Båda lagen gör mål

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *