Speltips Bologna vs Napoli 2022

Bettingtips Bologna vs Napoli

I hopp om att försöka hitta lite stabilitet på bortaplan åker Napoli till Stadio Renato Dall’Ara på måndagskvällen när de möter ett kämpande Bologna. Här hittar du fler speltips

Bologna

Vi börjar med värdarna, även om Bologna kanske lyckades avsluta 2021 med en välbehövlig 3-0-seger mot Bologna, så verkar det som om det bara kan ha varit en liten uppryckning för Siniša Mihajlovićs mannar. Rossoblù markerade sin återkomst till spel i förra veckan med en sista brådskande 2-1-förlust borta mot nedflyttningskandidaten Cagliari, och nu är Rossoblù nästan fast i limbo i Serie A.

Den tidigare Sporting Lissabon-chefen har förlorat fyra av de fem senaste toppmatcherna, en svit som markerades av en 2-1-förlust mot Bologna, och han kommer också att få huvudvärk över sitt lags fortsatta problem på hemmaplan. Inklusive en trög 1-0-förlust mot Venezia den 21 november har måndagens värdar bara tagit tre poäng på sina fyra senaste matcher på Stadio Renato Dall’Ara. Bologna har förlorat de tre senaste mötena mot Champions League-kandidaterna och vet att de kommer att ställas inför ett nytt hårt test här.

Napoli fotboll

Lagnyheter

Efter att ha återhämtat sig från COVID-19 väntas ytterbacken Aaron Hickey göra sin återkomst på måndag kväll.

Däremot kommer duon Musa Barrow och Ibrahima Mbaye att saknas här då de är borta i AFCON.

Napoli

När det gäller gästerna kan Napoli ha haft en fantastisk start på säsongen 2021/22, medan de blåa nu befinner sig i en kamp för att försöka få lite stabilitet. De åkte ur Coppa Italia förra veckan tack vare ett actionfyllt 5-2 nederlag hemma mot Fiorentina, och Luciano Spallettis mannar har bara lyckats vinna en trio av sina nio senaste matcher i alla format.

När de inleder måndagens möte på Stadio Renato Dall’Ara med vetskapen om att de nu befinner sig i en riktig uppförsbacke för att ta hem årets Serie A-krona, kommer den tidigare Inter Milan-chefen att vara desperat för att hans lag ska hitta en uppryckning här.

Napoli kämpar för att hitta en liknande nivå som den som gjorde att de tog en uppseendeväckande 1-0-seger borta mot AC Milan förra månaden, men Napoli bör åtminstone få en uppmuntran av ett bra resultat mot måndagens värdar. Napoli vann med 3-0 när de tog emot Bologna på Diego Armando Maradona-stadion i oktober och har tagit 12 poäng från sina fyra senaste Serie A-möten mot Rossoblù.

Lagnyheter

Eftersom David Ospina fick en smäll i mitten av veckan förväntas Alex Meret starta mellan stolparna här.

Manchester United-lånet Axel Tuanzebe förväntas göra sin Napoli-debut på måndagskvällen.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes i oktober tog Napoli hem en 3-0-seger på Diego Armando Maradona Stadium.
  • Napoli har också tagit 10 poäng från Bologna i de fyra senaste mötena, inklusive tre Serie A-segrar på raken.
  • Bologna har förlorat fyra av sina fem senaste Serie A-matcher och släppt in över 1,5 mål i var och en av dessa nederlag.
  • Napoli har bara lyckats vinna en trio av sina nio senaste matcher i alla format, en svit som sträcker sig tillbaka till den 28 november.
  • Måndagens gäster har sett fem av sina sex senaste bortamatcher sluta med att båda lagen hittat nätet.

Slutsats

Napoli må vara mitt i en inkonsekvent period, men måndagens gäster borde känna att de har en gyllene chans här. Gli Azzurri vill komma tillbaka från det actionfyllda nederlaget i Coppa Italia mot Fiorentina förra veckan och kommer att få stöd av ett bra resultat mot Bologna.

Rossoblù inledde det nya året med en 2-1-förlust borta mot Cagliari, och har förlorat fyra av sina fem senaste Serie A-matcher och har visat några utdragna problem på hemmaplan. Efter att ha landat på en 3-0-vinst när de två sidorna möttes i oktober och tagit 10 poäng från sina fyra senaste Serie A-möten mot måndagens värdar, tror vi på en bortaseger här.

Slutsats: Napoli vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *