Southampton 1-1 Man City: Tre saker vi lärde oss

Premier League överraskar oss ständigt vecka efter vecka och igår kväll fick vi se ännu ett spännande – och något oförutsägbart – möte mellan Southampton och Manchester City. Det var en sammandrabbning mellan två klubbar som befann sig i mycket olika positioner inför deras drabbning på sydkusten, men i slutet av kvällen fanns det inte mycket som skilde dem åt; vilket gav ännu ett bevis på att den högsta ligan i engelsk fotboll är en av de mest underhållande ligorna i världen.

Mer on den engelska fotbollen

Vad lärde vi oss av matchen senast?

I dag ska vi ta en titt på några saker som vi har fått veta efter ytterligare analys av detta:

Manchester City

City är inte oövervinnerliga

Manchester Citys manager Pep Guardiola berömde sitt lags förmåga att upprätthålla en hög nivå av konsekvens efter deras fantastiska ledning i toppen av Premier League-tabellen, men en av anledningarna till att han förmodligen valde att fokusera på detta är för att undvika verkligheten – de fick inte vinna. Det kanske inte är en stor sak när vi kommer till slutet av kampanjen, men i det här ögonblicket visar det definitivt att det behövs ett visst utrymme för förbättringar.

Saints håller sig kvar

Southampton tog ledningen och höll den länge, men naturligtvis kommer City alltid att komma på dig med allt de har – särskilt om de ligger bakom, ungefär som ett skadat djur. Krediten måste dock gå till Saints för att de höll ut efter att kvitteringen kom. Ralph Hasenhuttl skulle i förväg ha låtit sina spelare veta hur viktig den här matchen kan vara för deras överlevnadsambitioner, och efter att ha kammat sig över mållinjen kan de börja se fram emot resten av matcherna utan någon egentlig rädsla.

Hopp för Liverpool?

I skrivande stund har Liverpool besegrat Crystal Palace med 3-1 på supersöndagen och är nu nio poäng bakom Manchester City i toppen av tabellen. Om de kan vinna sin kommande match i hand, kommer det att reduceras till sex poäng. Det är fortfarande en otroligt stor uppgift för dem att skapa någon form av hållbart tryck som skulle vara tillräckligt för att slå City ur kurs, men en liten öppning är allt de behövde. Jurgen Klopp kan, när slutet av säsongen kommer, se tillbaka och se den här helgen som det ögonblick då momentet verkligen började skifta.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *