Son kan missa resten av månaden: Säger Conte

Tottenham-bossen Antonio Conte befarar att Son Heung-min kan vara otillgänglig till efter nästa landslagsuppehåll efter att den sydkoreanske landslagsmannen ådragit sig en muskelskada.

Son – som har gjort 21 framträdanden för Spurs i alla tävlingar den här säsongen, registrerat åtta mål och tre assist – gick av efter 79 minuter i onsdagens 2-0 nederlag i EFL Cup-semifinalens första del mot Chelsea på Stamford Bridge, men Conte insisterar på att det inte berodde på en skada vid det tillfället.

Son med smärta i benet och ljumsken

Vid en presskonferens inför söndagens match i FA-cupens tredje omgång mot Morecambe i League One sade den tidigare Chelsea- och Inter-chefen att spelaren kände smärta i benet dagen efter och att han har gjort en skanning för att utvärdera skadan.

”Det var en märklig situation”, sade Conte till reportrarna. ”Mot Chelsea gjorde jag två byten samtidigt, med Lucas Moura och sedan Son. Men inte för skada, bytena, utan bara för att försöka ge dem lite vila, 15 minuters vila.

tottenham

”Sedan dagen efter kände han lite smärta i muskeln, i benet. Han fick en skanning och nu måste vi göra rätt bedömning från läkarna. Han har en skada.

”Jag vet inte, men förmodligen kommer han att vara utan träningspass fram till slutet av den här cykeln, före landslagsuppehållet.” Nästa landslagsuppehåll är planerat till slutet av den här månaden, vilket innebär att Son inte skulle kunna spela för Tottenham igen förrän i februari.

Ett slag för Conte – Son har varit riktigt bra

Det blir ett stort slag för Conte, eftersom Son har skapat fler chanser (33) än någon annan Spurs-spelare den här säsongen, före Lucas Moura (27), Harry Kane (21), Sergio Reguilon (20) och Emerson Royal (18).

Conte fick också frågan om huruvida det har förts diskussioner om potentiella inhopp i januarifönstret, vilket han svarade: ”Den första personen som vill förbättra situationen är helt klart vår ägare.

”Jag kommer att ha tid att prata, även med de personer som arbetar inom klubben för att försöka förstå situationen väl, för att förstå om det finns möjlighet att förbättra truppen på denna transfermarknad. Men jag tror att vi kommer att göra samma sak som alla lag gör i dessa dagar.

”Vi har två sätt att förbättra situationen, det ena är att förbättra nivån på de spelare som vi har i vår trupp. Ett annat är att implementera nya spelare och förbättra kvaliteten i truppen. Men som ni vet mycket väl är januari inte lätt för någon. Så vi får se vad som händer.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *