Simeone medger att Atletico Madrids problem är i luften

Diego Simeone tror att Atletico Madrid kommer att hindras från att uppnå sina ambitioner den här säsongen om de inte kan åtgärda sina problem med att försvara sig mot lufthot. Atleti släppte en ledning och förlorade med 2-1 mot Athletic Bilbao i semifinalen av Supercopa de Espana i Saudiarabien på torsdagen.

Athletic Bilbao utnyttjar svagheterna vid hörna

La Liga-mästarna såg ut att möta stadsrivalerna Real Madrid i finalen på King Fahd Stadium på söndag efter Unai Simons olyckliga självmål som gav dem ledningen strax efter timmen. Ändå gjorde de regerande lagen en stor uppryckning i Riyadh på torsdagen, och Yeray Alvarez steg upp och slog in en hörna från Iker Muniain efter 77 minuter.

Atletico Madrid

Tonårsinhopparen Nico Williams vann för Athletic nio minuter från slutet, och avslutade kliniskt med vänsterfoten från insidan av straffområdet efter att Simeones lag misslyckats med att hantera ytterligare en hörna.

Jose Gimenez röda kort för en farlig utmaning på Inigo Martinez gjorde Atleti ännu mer illa.

Det fanns inslag i prestationen som gladde Simeone, men han avfyrade en varning om att hans lag sannolikt inte kommer att utmana om troféer om de inte kan lösa sina problem i luften.

Atletico måste stärka upp laget

”Det finns saker som inte kan döljas. Laget har inte defensiv styrka i luftspelet och det tar ifrån oss möjligheten att ha bättre matcher och bättre möjligheter att komma högre upp i LaLiga och stanna kvar i den här tävlingen”, sade Atleti-tränaren.

Flera spelare gjorde en bra match

”Det här är inte rätt tillfälle att prata mycket. Allt ser mycket sämre ut med resultatet, men det fanns bra saker. Joao [Felix] gjorde en bra match, [Angel] Correa jobbade, [Rodrigo] De Paul gjorde det bra när han kom in, [Mario] Hermosos spel var mycket bra, Marcos [Llorente] kunde spela i 45 minuter när han kom in med en överbelastning i ljumsken, och vi måste förbättra oss på träningen, dag för dag och få det som kommer till oss från det.”

På frågan om det verkade som om hans lag äntligen hade nått en punkt där de hade slutat tro, svarade han: ”Det är en åsikt mer än en fråga. Jag hör det som en åsikt.

Höja kvaliteten framöver

”Vi tror på det arbete vi gör. Vi försöker förbättra oss. Sedan Rayo [Vallecano]-matchen [en 2-0-seger den 2 januari] tycker jag att vi har spelat bra matcher, men vi måste förbättra något mycket uppenbart som gör att vi förlorar poäng, [liga]positioner och hindrar oss från att vara med i finaler. Det är upp till oss att förbättra det och öka aggressiviteten i områdena.”

Llorente inledde matchen på högerkanten innan han ersattes av Renan Lodi i halvtid, men paret tillsammans stod bara för ett kryss från öppet spel under hela matchen. Det avslöjade den oro Simeone har över den positionen efter försäljningen av Kieran Trippier till Newcastle United.

Även om han är nöjd med de alternativ han har till sitt förfogande, med Sime Vrsaljko som en annan som kan spela rollen, sa Simeone att klubben utforskade alternativ på transfermarknaden.

”Vi har Vrsaljko som en ersättare. Han kan spela där. Klubben arbetar med vad som kan göras i strävan efter att gynna klubben och laget”, sade han.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *