Ronaldo och Rashford frånvarande i Man Utd´s möte med Villa

Cristiano Ronaldo och Marcus Rashford var anmärkningsvärt frånvarande i Manchester Uniteds trupp till lördagens möte med Aston Villa. Ronaldo är lättare skadad och Rashford ur form samt har en mindre skada. 

Både Ronaldo och Rashford utanför truppen mot Aston Villa

Ronaldo missade FA-cupens tredje omgång mellan sidorna i måndags på grund av skada och 36-åringen var inte tillräckligt frisk för att vara med på Villa Park, trots Ralf Rangnicks förhoppningar på fredagen om att han skulle ha anfallaren tillgänglig.

Harry Maguire och Jadon Sancho missade Uniteds 1-0-seger mot Villa, men båda återvände till Uniteds bänk inför Premier League-mötet. Det fanns dock ingen plats bland avbytarna för den engelske landslagsmannen Rashford, som genomled en svår kväll på Old Trafford i början av veckan och som har kämpat för formen hela säsongen.

Interimsbossen Rangnick berättade för MUTV att Ronaldo och Rashford vilades på grund av mindre skador.

Manchester United Fotboll

Rashford lättare skada och ur form denna säsongen

”Med Cristiano är det tyvärr fortfarande samma problem med hans höft och han kunde inte träna igår”, sade han. ”Jag hade ett samtal med honom och efter träningen beslutade vi att det är vettigt att han stannar hemma och förhoppningsvis är han tillgänglig för matchen på onsdag.

”Marcus hade ett ömt ben för två dagar sedan på träning. Först verkade det inte vara så farligt, men över en natt blev det värre och han kunde inte träna.” Rashford har bara gjort två Premier League-mål på 11 framträdanden den här säsongen och startat endast sju gånger i toppstriden.

Digne med hos Villa

Med Ronaldo och Rashford frånvarande, och Anthony Martial inte med i bilden, fick Anthony Elanga en fullvärdig ligadebut, med Edinson Cavani i spetsen. Villas chef Steven Gerrard gav däremot debut åt nyförvärvet Lucas Digne, som anlände från Everton för 25 miljoner pund i veckan.

Gerrards andra nyförvärv – hans tidigare Liverpool-lagkamrat Philippe Coutinho – tog plats på Villas bänk.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *