Rodgers: Reagerar på att Leicester-fans attackerade Forest-spelare

Samhällsreglerna har ändrats. Brendan Rodgers uttryckte sin oro över att ”samhällets regler har förändrats” efter att ett Leicester City-fan attackerade Nottingham Forest-spelare i söndagens FA Cup-match. Innehavarna fick stryk med 4-1 av Championship-laget på City Ground när deras besvikna säsong tog ytterligare en negativ vändning.

Fotboll i England

Problem på läktarna under matchen

När Forest firade sitt tredje mål, som gjordes av Joe Worrall, kom en man ut ur sektionen för bortasupportrar och verkade svinga slag mot en grupp hemmaspelare innan stewards slet bort honom. Han arresterades senare och kommer enligt uppgift att få livstidsförbud från alla Leicestermatcher.

Rodgers sade att händelsen var symptomatisk för att ”människor känner sig berättigade” att agera som de vill i samhället i stort. ”Sam-hällets regler har ändrats. Det finns en total brist på respekt”, sade Leicesterchefen. ”Det är inte bara inom fotbollen, det är i livet. Jag talar med många affärsmän och militärer, i hela samhället. Det är bristen på respekt och människor som känner sig berättigade till att de kan göra saker och ting.

Leicester fotboll

Behöver se över regler i samhället

”Reglerna i samhället måste ändras och vi ser den bristen på respekt i dag. Vi har sett det under de senaste åren. Supporters som bryter sig in på arenor, vad handlar det om? ”Man kommer, man stöttar sitt lag och vinner, förlorar eller spelar oavgjort har man respekt. Det saknas i samhället och det sprider sig till andra aspekter av livet.

”Det är ett beteende som man aldrig vill se. Vad som än händer på planen måste det vara en säker miljö för spelarna och vi måste alltid behålla respekten inom fotbollen. ”Tyvärr har killen kommit in på planen och var tydligt, tydligt besviken över vad han såg.”

Resultatet innebar att Leicester blev de första FA-cupinnehavarna att förlora en match i den följande säsongens tävling med tre eller fler mål sedan Liverpool mot Luton Town i januari 1987. De har nu släppt in 58 mål i alla tävlingar den här säsongen, minst 10 fler än någon annan Premier League-klubb.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *