Reece James: Missar klubblags-VM

Tuchel är entusiastisk över Kenedys möjligheter. Reece James är fortfarande några veckor från sin återkomst från skada då Thomas Tuchel bekräftade att försvararen inte kommer att resa med Chelsea till Abu Dhabi för Club World Cup. James ådrog sig en skada i hamstringen i slutet av december och har sedan dess inte kunnat återvända till lagträningen.

Mer om den engelska fotbollen

Reece James betyder mycket för Chelsea

Hans frånvaro var ett hårt slag för Blues med tanke på James betydelse i sin roll som högerback – mellan säsongsstarten och den 29 december var han inblandad i flest mål (11) i alla tävlingar i truppen, medan endast Mason Mount (42) stod för fler viktiga passningar än James (38). James skada var särskilt frustrerande för Chelsea med tanke på att de redan hade förlorat Ben Chilwell för resten av säsongen efter att ha ådragit sig en allvarlig knäskada månaden innan.

Och James kommer inte att vara tillbaka inom den närmaste framtiden, bekräftade Tuchel på fredagen, även om han inte verkade alltför nedstämd över Chelseas oförmåga att ta in extra täckning för ytterbackarna under transferfönstret i januari. ”Vi försökte och hade idéer, men i slutändan håller vi oss till det vi har och är nöjda”, sade Tuchel till reportrar inför lördagens match i FA-cupens fjärde omgång mot Plymouth Argyle.

chelsea

”Reece kommer att komma tillbaka någon gång [den här säsongen], tyvärr inte Ben Chilwell, men Reece kommer att komma tillbaka och konkurrera om en plats i truppen. ”Azpi [Cesar Azpilicueta] är just nu i fantastisk form och på en fantastisk plats. Det är därför det är bra. Vi försöker hitta lösningar i vår trupp.

”[James] är inte med i lagträningen ännu. Efter ett par veckor kommer han att behöva lite tid i lagträning för att få tillbaka rytmen och självförtroendet innan vi funderar på att spela honom.

Klubblags VM för Chelsea

”Så han reser inte med oss till klubblags-VM. När det gäller Reece är jag en för långvarig tränare för att bli överexalterad av rena datum som kanske finns där ute. ”Jag vet att man kan få motgångar och att det kan ta längre tid ibland. Skadan var en stor skada och jag kände det direkt. Diagnosen var direkt att det var en stor skada och därifrån måste vi ha tålamod.

”Det är alltid lite knepigt och han är en fysisk spelare. Han fick influensa den senaste veckan och förlorade dagar i sin process att komma tillbaka till laget. ”Vi är tålmodiga och vi vill naturligtvis ha honom på planen [på lördag], men det händer inte just nu och vi måste vara tålmodiga.” Även om Chelsea inte värvade någon i januari återvände Kenedy från en utlåning till Flamengo och kommer att fylla ett tomrum i truppen under resten av säsongen.

Tuchel tror att yttern kan vara ett användbart alternativ som ytterback och han var entusiastisk över att ge den 25-årige brasilianaren en andra chans i Chelsea, för vilka han bara har spelat 15 Premier League-matcher sedan han anslöt från Fluminense 2015. ”Det är ett rent blad och jag tror att han vet det”, sade Tuchel. ”Jag har följt Kenedy i många år, jag följde honom när han spelade för Newcastle.

”Han var väldigt lovande i början av sin karriär. Han tappade lite av spåret och kunde kanske inte uppfylla de krav utifrån som jag hade, men så här är livet. ”Han får en andra eller tredje chans att vara här och det handlar inte om vad som hände. Han var bra på försäsongen, han bestämde sig för att han ville åka tillbaka till Brasilien och försöka där. Men med Kenedy och Emerson på lån var Kenedy möjlig [att ta tillbaka] och nu är han här.

”Han är en väldigt trevlig kille, väldigt begåvad och vi får se var han befinner sig. Det är en enorm möjlighet och jag är väldigt glad att ge den till honom och hjälpa honom att göra det bästa av den.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *