Rangnick vill ha 5 byten och föreslår att EFL Cup ska avskaffas

Manchester Uniteds interim manager Ralf Rangnick har uppmanat Premier League att återinföra fem byten, samtidigt som han föreslår att EFL Cup bör avskaffas för att komma till rätta med överbelastningen av matcherna.

United i stort sett full trupp just nu

De röda djävlarna står inför en matchförlust efter att deras Premier League-matcher mot Brentford och Brighton and Hove Albion ställdes in på grund av ett utbrott av coronavirus i deras läger. United har nu i stort sett full trupp att välja mellan inför nästa måndags återkomst till ligaspelet mot Newcastle United, med undantag för den skadade mittfältaren Paul Pogba.

Men i kölvattnet av att Liverpools kapten Jordan Henderson anklagade tjänstemännen för att inte ta spelarnas välbefinnande på allvar och att Jürgen Klopp ifrågasatte den snabba omställningen av matcherna innan de rödas match mot Leeds United ställdes in på annandag jul, anser Rangnick att det finns ett par lösningar.

Manchester United Fotboll

Kräver 5 avbytare under COVID

”De fem avbytarna infördes när COVID började, och jag tror att det var rätt beslut att göra det för att spara energi för spelarna, särskilt om de just har återhämtat sig från COVID”, sade Rangnick vid sin presskonferens före matchen på torsdagen.

”Samma sak gäller just nu – vi befinner oss i en liknande situation som den vi hade för ett och ett halvt år sedan, därför ser jag inte varför det inte skulle vara som det var för ett och ett halvt år sedan. Så vitt jag vet är England i Europa det enda land där man bara tillåter tre inhoppare.

Återgick till 3 avbytare

”Du har fortfarande rätt till åtta spelare på lagbladet, du borde kunna byta ut fem eller så kommer du alltid att ha fem spelare på bänken som inte kan bytas ut och som inte kan spela.” Premier League införde regeln om fem avbytare när fotbollen återupptogs i juni 2020, men tävlingen återgick till de vanliga tre tillåtna ändringarna inför kampanjen 2020-21.

”Jag tror att det skulle vara till stor hjälp att ha fem inhoppare”, tillade Rangnick. ”Jag skulle vara mycket mer för att ha fem inhoppare. Jag tycker att vi på allvar borde fundera på det igen. De flesta spelarna skulle vara för det.”

Många matcher under en säsong i Premier League

United har spelat 23 matcher i alla tävlingar den här säsongen, och Chelsea leder i det avseendet bland klubbarna i Europas fem bästa ligor med 28 matcher hittills den här säsongen. Rangnick, som är nästan en månad in i sitt första tränaruppdrag i engelsk fotboll, föreslog också att EFL Cup – som United har vunnit vid fem tillfällen i dess olika skepnader – kanske borde skrotas för att frigöra mer utrymme i en redan överbelastad säsong.

”England är den enda ligan bland de fem bästa ligorna i Europa som spelar två cuptävlingar”, sade han. ”Frankrike avskaffade den andra, tror jag, för ett eller två år sedan.

2 cuper per säsong i England

”Detta är något som vi kanske skulle kunna tala om och diskutera. Jag vet att Carabao Cup har behållits för tredje- och fjärdedivisionslagen för att kompensera de klubbarnas ekonomiska situation. ”Jag tror att om vi talar om en stram kalender och om att spela för många matcher – det är något vi kan diskutera.

”Den andra frågan, som har ändrats under de senaste veckorna, är att FA-cupen efter ett oavgjort resultat måste spelas om. Jag tycker att detta [förändring] är en bra idé. ”I andra länder spelar man förlängning och straffar och har aldrig den där omspelssituationen. Det kan vara frågor som man kan prata om.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *