Rangers gav bort Old Firm Derbyt till Celtic

Rangers gav bort Old Firm Derbyt till Celtic, men Giovanni van Bronckhorst tror inte att det kommer att bli avgörande i titelracet i Scottish Premiership. Celtic tog ledningen genom Reo Hatate inom fem minuter på ett elektriskt Parkhead på onsdagen och kontrollerade helt och hållet mötet mellan de två främsta under inledningen.

Celtic tog en klar 3-0 vinst i derbyt

Hatate slog in ett briljant andra mål och två minuter senare passade Liel Abada in till 3-0 i halvtid. Rangers förbättrade sig efter pausvilan men kunde inte förhindra att deras 21 matcher utan förlust tog slut och Celtic ersatte dem i toppen av Premier League med en poängs försprång.

”Det kändes som om det var den första Old Firm-matchen vi hade spelat. Vi vet vad Old Firm kommer att medföra, vad vi måste göra … men det verkade som om vi inte var redo för det”, sade Van Bronckhorst till Sky Sports. ”Man ser hur vi gav bort målen. Det är skärpan, jag kan inte säga något annat. Det är att inte gå med sin man, att inte vara redo för striderna. Jag tycker att det var otroligt den första halvlek jag såg.

celtic fotboll

”Jag tycker att vårt Old Firm-spel började i den andra halvleken. Vi var mycket bättre, mycket mer aggressiva och vi spelade den andra halvleken riktigt bra. Men i den första halvleken gav vi bort matchen. ”Det var inte något som jag förväntade mig. När jag ser de träningar vi hade, det fokus vi hade före matchen, men när visselpipan ljöd väntade vi bara på att målet skulle göras. Vi var för naiva och vi förtjänade att ligga under med 3-0 med det sätt vi spelade.

”Vi hade ett ärligt samtal i omklädningsrummet efter matchen.

”Vi är inte det första Rangers-laget som förlorar. Jag förlorade väldigt stort här som spelare, men vi blev till slut mästare det året. Naturligtvis ville vi vinna den här matchen, men de här matcherna avgör inte mästerskapet. Vi har fortfarande många matcher kvar att spela och vi måste vara redo.”

Första segern för Postecoglous i Celtic

Segern var Ange Postecoglous första sedan han tog över ansvaret för Celtic och avslutade en sex matcher utan seger mot Rangers i ligan. Australiensaren var helt imponerad av hur hans lag spelade ut Rangers och tror att det fortfarande finns mycket mer att hämta från Bhoys.

”Våra första 45 minuter var enastående; tre fantastiska mål”, sa Postecoglou till BBC.

”Vår fotboll var ganska speciell och deras målvakt gjorde några fantastiska räddningar. I den andra halvleken var vi tvungna att försvara oss lite mer men vi har varit ett lag som kan göra det. Det visar på ett annat lager. Vi kände till konsekvenserna, vad det betydde för våra supportrar, och vi stod upp.

Celtic vill vinna titlar

”Med tanke på spelets sammanhang och motståndet tyckte jag att vår fotboll var enastående. Det är den typ av fotbollslag som vi vill vara. Det betyder inte att man inte respekterar eller avfärdar motståndet. Vi utvecklas fortfarande, men vi vill ta det mot motståndarna, och om vi gör det kan vi ta det mot vilket motstånd som helst.

”Vi har fortfarande nyckelspelare som saknas, mycket inflytelserika spelare. Vissa är bara på väg in genom dörren. Reo Hatate och Matt O’Riley har spelat färre än fem matcher. Vårt mål var inte topplacering, vårt mål är att vinna saker och om vi ska vinna saker måste vi fortsätta att förbättra oss.”