Ramos drabbas av en ny skada med Real Madrid i sikte

Sergio Ramos har ådragit sig ytterligare en vadskada som gör att Paris Saint-Germain-mittfältaren tidigt tvivlar på att han kommer att vara redo att möta sitt tidigare lag Real Madrid i Champions League. 35-åringen har hindrats av en rad småproblem sedan han kom till PSG från Madrid, där han tillbringat de föregående 16 säsongerna.

Ramos har haft otur med skador i PSG

Han spelade en roll i PSG:s två senaste matcher, men ett lågt muskelproblem som han ådrog sig på träningen i torsdags kan leda till att försvararen tvingas till ytterligare en tid på sidan av planen. PSG bekräftade nyheten på sin hemsida i söndags, med ytterligare tester planerade för mitten av nästa vecka, och Mauricio Pochettino är osäker på hur länge Ramos kommer att saknas.

”Man vet aldrig med en skada. Man måste följa utvecklingen. Vi vet inte hur länge han är otillgänglig”, sade Pochettino på en press-konferens. Ligue 1-ledarna PSG ska ta emot Madrid i första delen av deras Champions League-åttondelsfinal den 15 februari, innan de reser till den spanska huvudstaden tre veckor senare.

Paris Saint-Germain

Få spelminuter för Ramos under Pochettino

Ramos har bara spelat fem gånger för Pochettinos lag i alla tävlingar sedan han anlände i juli, totalt 284 minuter på planen. De 15 LaLiga-matcherna som Ramos startade 2020-21 var det minsta antal han lyckades med under en kampanj för Madrid och en stor minskning från de 35 matcher han startade säsongen innan.

Faktum är att han bara spelade åtta matcher i alla tävlingar på klubbnivå 2021, medan hans sista framträdande för Spanien var mot Kosovo i mars förra året. PSG kommer också att vara utan anfallaren Neymar och mittfältaren Georginio Wijnaldum i måndagens åttondelsfinalmöte i Coupe de France mot Nice.

Wijnaldum väntas återvända från en fotledsförsträckning i slutet av nästa vecka, medan Neymar – som inte spelat sedan november – kommer att bedömas ytterligare på måndag. Pochettino kan dock fortfarande kalla på superstjärnorna Kylian Mbappe och Lionel Messi till cupmatchen.

Messi på väg att komma tillbaka i form

Messi har haft en chans att jobba på sin kondition den här veckan, efter att inte ha varit med i Argentinas senaste trupp efter att nyligen ha drabbats av coronavirus. Och inför Nice-matchen har Pochettino blivit uppmuntrad av vad han har sett från landsmannen Messi.

”Vi är mycket nöjda med vad Leo har gjort på träningen den här veckan”, säger Pochettino. ”Han har tränat bra. Han är i gott skick för att starta. ”För Kylian är det en fråga om delaktighet. Deras samband börjar se varandra. De är två mycket bra fotbollsspelare.

”Det har varit en bra arbetsvecka. Jag är glad eftersom vi kunde arbeta med taktiken, inte bara den fysiska sidan. Vi hoppas att det här arbetet kommer att synas i slutet av säsongen.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *