PSG chefen Leonardo inte glad på Real Madrid

Real Madrid borde straffas för att de söker Mbappe – PSG-chefen Leonardo. Real Madrid bör straffas för sin jakt på Kylian Mbappe, enligt Paris Saint-Germains sportchef Leonardo. Mbappes kontrakt i PSG löper ut nästa år och Madrid har varit öppna i sin beundran för den franske landslagsmannen.

Läs mer om nyheter i fotbollsbloggen.

Mbappe till Real Madrid ändå?

Madrids president Florentino Perez antydde tidigare i veckan att Los Blancos var optimistiska om att få positiva nyheter om Mbappe i januari – även om han snabbt följde upp det genom att säga att hans kommentarer misstolkades. Karim Benzema sade sedan att Mbappes flytt till Santiago Bernabeu bara var ”en fråga om tid”.

Paris Saint-Germain

PSG avfärdat många bud på Mbappe

PSG rapporterades ha avvisat flera bud på Mbappe från Madrid under det senaste transferfönstret, men Leonardo anser fortfarande att de spanska jättarna har hållit på i nästan två år i hopp om att få anfallaren på en fri transfer, och han säger att deras beteende bör straffas.

”Från Madrid förnekar de, men jag tror att Real Madrid har gjort ett jobb för att köpa Mbappe [på fri transfer] under en lång tid”, sade Leonardo på Festival dello Sport.

”I två år har de talat offentligt om Mbappe. Detta måste bestraffas.

”Från Real Madrid ser jag en brist på respekt för Mbappe. Han är inte en vanlig spelare, han är en av de bästa i världen.

”Managern, styrelsen, Madridspelarna har talat om Kylian… Jag tror att det är en del av deras plan. Inte respektfullt.”

Mbappe vill lämna för Real Madrid

Mbappe bekräftade tidigare den här månaden att han ville lämna PSG under försäsongen och Madrid var den enda klubb han ville gå med i. Trots detta har han inte uteslutit att skriva på ett nytt kontrakt med PSG och hans mamma hävdade till och med i veckan att Mbappe fortfarande är i samtal om en kontraktsförlängning.

”Vår idé är att förlänga Kylian Mbappes kontrakt”, tillade Leonardo. ”Ingenting har förändrats i våra planer.

”Kylian är en juvel, han är otroligt perfekt för PSG. Sedan har vi Kylian, Leo [Messi] och Neymar. Vi har aldrig planerat PSG:s framtid utan Mbappe.”

Mbappe och framtiden

Det skall bli spännande att se vart Mbappe kommer att spela efter sommaren. Jag tror personligen att ham kommer att gå till Real Madrid faktiskt. Det lutar nog åt att det blir en sådan övergång. Där kan han spela i många år om han vill och glänsa med sin fina teknik samt sitt målgörande.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *