Premier League COVID-19 ökar: Men showen måste fortsätta

Premier League avslöjade att det fanns 90 nya positiva COVID-19-fall bland spelare och klubbpersonal förra veckan – mer än dubbelt så många som den tidigare sju-dagarshöjden. Med en ökning av antalet infektioner som ledde till att sex av helgens matcher ställdes in och att ett antal klubbar stängde sina träningsanläggningar, var sådana siffror väntade.

Spelarna testar sig och vaccineras

Den tidigare veckotoppen hade varit 42 positiva, vilket var den siffra som tillkännagavs i måndags för de föregående sju dagarna. När de nya siffrorna kom fram avslöjades det att 16 procent av spelarna i ligan ännu inte har fått sin första vaccination under pandemin.

Premier League sade att ett rekordstort antal på 12 345 COVID-19-tester utfördes från måndagen den 13 december till söndagen den 19 december, vilket resulterade i en tydlig bild av hur omfattande effekterna av coronaviruset är.

covid premier league

PCR tester 2 gånger per vecka

Ligan sade i ett uttalande på sin webbplats att spelare och personal genomgick dagliga laterala flödestester och PCR-tester två gånger i veckan som en del av nödåtgärderna för att hantera krisen.

Nyheten om antalet positiva fall kom samma dag som Premier League valde att fortsätta med matcherna i stället för att välja en ”kretsbrytande” period med inga matcher under en kortare period i hopp om att minska antalet infektioner.

Skjuta upp matcher?

Ytterligare två omgångar av matcher är planerade före slutet av december. Det har ryktats om att matcherna den 28-30 december skulle skjutas upp för att minska trycket på de redan ansträngda trupperna.

Liverpools manager Jürgen Klopp sade i söndags att det skulle vara ”omöjligt” för hans lag att spela alla sina planerade matcher under de kommande dagarna, eftersom viruset och sjukdomarna begränsar hans möjligheter.

Klopp var utan sitt förstaval på mittfältet och nyckelförsvararen Virgil van Dijk i söndagens 2-2-match i Tottenham. Förutom ligamatcher har hans lag en EFL Cup-kvartsfinal mot Leicester City på onsdag. Därefter möter de Leeds United på Anfield den 26 december innan de tar sig an Leicester igen, den här gången i ligan, två dagar senare.

Flera supportrar stannar hemma

Premier League sade att man samarbetade med regeringen och lokala myndigheter samt med supporter-grupper. De första tecknen på att supportrar håller sig borta från matcherna har observerats, med endast 45 421 närvarande vid matchen Tottenham-Liverpool, vilket är cirka 15 000 färre än vad som är möjligt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *