Pochettino prisar Lorient efter sena kvitteringen

Man måste respektera Lorient – Pochettino avfärdar ”mirakel”-påståenden efter PSG:s sista kvittering i sista stund

Mauricio Pochettino förnekade att Paris Saint-Germain utförde ”ett mirakel” efter att deras sena kvittering räddade en poäng mot kämpande Lorient. De skenande Ligue 1-ledarna lyckades bara skrapa ihop en del av bytet på Stade du Moustoir tack vare Mauro Icardis huvudskott på stopptid.

PSG tuffar på i ligan

PSG hade hamnat i underläge efter Thomas Monconduits underbara mål i första halvlek för de 19:e placerade värdarna, som hade sin sämsta svit någonsin och förlorat var och en av sina sju tidigare toppmatcher.

Besökarna reducerades också till tio man när halvtidsinhopparen Sergio Ramos blev utvisad för två utvisningsbara förseelser, men de grävde sig djupt för att med nöd och näppe undvika ett första Ligue 1-nederlag på tio matcher. Även om Pochettino erkände att hans spelare kunde ha presterat bättre, insisterade han på att de var värda åtminstone en poäng.

PSG fotboll

Inget mirakel

När han tog upp förslagen om att hans lag hade gjort ett mirakel, sa huvudtränaren till Canal+: ”Ett mirakel? Varför ett mirakel? Vi gjorde ett väldigt fint mål som jag tycker att vi förtjänade tidigare. Vi hade många chanser i den andra halvleken. Jag tror att man måste respektera Lorient, de är ett Ligue 1-lag.

”Vi började bra med Mauros möjlighet och sedan hade vi inte rätt placeringar och varje gång vi förlorade bollen tillät vi Lorient att ha snabba omställningar. ”Vi hade ingen bra första halvlek. Sergio [Ramos] kom in i andra halvlek eftersom vi ville bygga med tre centrala försvarare och ha mer rytm på vingarna.

Alla vill slå PSG i ligaspelet

”Vi var bättre i den andra halvleken, vi hade fler chanser och vi kunde ha gjort fler mål. Resultaten är konsekventa för tillfället. Men vi kan fortfarande göra det bättre.” Samtidigt hyllade kapten Marquinhos PSG:s motståndare, som gjorde en pigg insats för att avsluta sin långa förlustsvit.

”Lagen är väldigt motiverade mot PSG”, sade han. ”De satte oss i svårigheter genom att alla kom bakom bollen. De försvarade sig bra. ”Alla lag som spelar mot dem på det sättet kommer också att få svårigheter.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *