Pochetti: Hoppas att Mbappe stannar i PSG

PSG hoppas kunna övertala Mbappe att stanna i Real Madrids jakt på honom – Pochettino. Paris Saint-Germains huvudtränare Mauricio Pochettino erbjöd en mindre bestämd bedömning av Kylian Mbappes utsikter att stanna hos Ligue 1-jättarna men sa att ”situationen är öppen” mitt i intresset från Real Madrid.

Fotbollsbloggen

Många tror Mbappe kommer lämna

Mbappe, som är inne på det sista året av sitt kontrakt i Paris, har länge uppvaktats av Madrid och den franske stjärnan avslöjade i början av säsongen att han ville lämna PSG för LaLiga-laget. PSG:s sportchef Leonardo smällde i förra veckan till Madrid för deras ”inte respektfulla” beteende i jakten på Mbappe de senaste två åren.

Paris Saint-Germain

Leonardo tror på förlängning

Leonardo var övertygad om parisarnas chanser att förlänga 22-åringens nuvarande kontrakt, men Pochettino var mindre optimistisk i sin bedömning av Mbappes framtid i den franska huvudstaden.

”Mbappe mår bra, han är en lugn pojke med mycket personlighet och en mycket sällskaplig karaktär, han är tydlig med saker och ting och älskar fotboll, han är mycket mogen för att vara 22 år gammal”, sade Pochettino i en intervju med COPE och Radio MARCA.

”Kylian kommer att fatta det beslut han måste fatta och klubben kommer att göra allt för att behålla honom, för vi talar om en av världens bästa spelare vid 22 års ålder.

Mbappe viktig för PSG

”Jag är kvar med det faktum att situationen är öppen och i framtiden kan allt hända, positionen för några månader sedan kan förändras i framtiden, PSG som klubb har säkert ambitionen och förmågan att övertala honom och erbjuda honom saker så att han kan stanna och vara lycklig, möjligheterna att han kan ändra sig finns där.”

Pochettino erbjöd också en uppdatering om den tidigare Madrid-kaptenen Sergio Ramos, som kom till PSG på en fri transfer under lågsäsongen men som ännu inte har debuterat på grund av skador.

Sergio Ramos närmar sig truppen

35-åringen närmar sig en återgång till formen efter en frustrerande start på livet i Paris. Ligue 1-ledarna PSG möter Angers på fredag, innan de möter RB Leipzig i Champions League på tisdag. ”Tyvärr har Ramos inte börjat träna med gruppen ännu, men han är nära”, säger Pochettino. ”Vi är nöjda med hans utveckling, han är en stor mästare och någon som inte kommer att tvivla på sina kvaliteter och sin fotbollstalang, han har inte en bra tid just nu men han är stark.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *