Napolis kapten Insigne matchar Maradonas målskörd

Lorenzo Insigne flyttade fram tillsammans med Diego Maradona på Napolis lista över främsta målskyttar genom tiderna efter att ha gjort sitt 115:e mål för Serie A-klubben. Den italienske landslagsmannen omvandlade en straff tidigt i den andra halvleken i söndagens 4-1 derbyseger mot Salernitana.

Fotbollsbloggen

Delad 3:a på gjorda mål i Napoli tillsammans med Maradona

Det innebar att han tillsammans med Maradona kom på en delad tredjeplats i Napolis rekordbok. Dries Mertens leder den listan och slog in en straff strax före halvtid för att ge Napoli en 2-1-ledning, hans 144:e mål för klubben. Den belgiske landslagsmannen Mertens klev åt sidan för att låta Insigne ta ansvar för den andra straffpunkten i den 53:e minuten.

Insigne hade kommit in som inhoppare i början av den andra halvleken och Mertens sa: ”Jag lämnade den andra straffen till Lorenzo eftersom den var viktig för honom.” Insigne skrev på Instagram efter matchen och uttryckte sin glädje över segern.

Han kommer att lämna klubben i slutet av säsongen för att gå till Toronto FC, men 30-åringen insisterade på att han alltid kommer att hålla klubben kär. ”Derbyn spelas inte… de vinns…. Vi fortsätter så här till slutet”, skrev Insigne. ”Alltid och för alltid FORZA NAPOLI.” Insigne är nu sex mål bakom tvåan Marek Hamsik på Napolis målskyttelista.

Napoli fotboll

Maradona mest kända Napoli spelaren

Den framlidne argentinske legendaren Maradona är fortfarande den största och mest vördade spelaren i Napolis historia, efter att ha anslutit från Barcelona 1984 och tillbringat sju år i Neapel. Han hjälpte Napoli att vinna ligatiteln 1986-87 och 1989-90 – de enda Serie A-mästerskap som klubben har vunnit – och hans död i november utlöste ett stort sorgeutbrott i staden.

Söndagens mål var Insignes sjätte mål för säsongen i alla tävlingar, och Napolis seger innebär att Napoli nu bara är fyra poäng bakom Serie A-mästarna Inter. Mertens tror att Napoli fortfarande kan pressa Inter hårt om titeln och sa till klubbens hemsida: ”Vi måste fortsätta så här och bara titta på oss själva. Mästerskapet är fortfarande långt och vi kan vara huvudpersoner”.