Mourinho ifrågasätter Romas ”personlighet” efter dramatiskt Juve-nederlag

Jose Mourinho ifrågasatte sitt Romas personlighet efter att Giallorossi blåste bort en tvåmålsledning och förlorade med 4-3 hemma mot Juventus på söndagen. Mål av Tammy Abraham, Henrikh Mkhitaryan och Lorenzo Pellegrini hade gett Roma en 3-1-ledning efter 53 minuter, efter att Paulo Dybala hade kvitterat tidigt i första halvlek.

Roma kollapsade

Men efter en dramatisk kollaps från värdarna hittade Manuel Locatelli, Dejan Kulusevski och Mattia De Sciglio alla nätet för Massimiliano Allegris mannar mellan den 70:e och 77:e minuten.

Ett eländigt slut på matchen för Mourinho fullbordades när Pellegrini fick se sin straff i den 83:e minuten räddad av Wojciech Szczesny, och trots att Juve reducerades till tio man när Matthijs de Ligt fick ett andra gult kort för den handboll som ledde till straffen, kunde Roma inte tvinga fram en kvittering.

AS Roma

Mourinho blev förvånad efter att ha sett sitt lag drabbas av ett ”psykologiskt sammanbrott”.

”I 70 minuter var det absolut kontroll. Laget spelade riktigt bra, med mentaliteten att göra matchen”, sade han till reportrar. ”Till och med tillvägagångssättet i början av de två halvlekarna var okej, med den där viljan att pressa dem högt, att ha kontroll.

Psykologiskt sammanbrott efter 70 minuter

”Vi gjorde det väldigt bra i 70 minuter, sedan blev det ett psykologiskt sammanbrott. 3-2 dödade oss. Felix [Afena-Gyan] gjorde en extraordinär match för ett ’barn’. Jag bytte ut honom och spelaren som kommer in i första minuten [Eldor Shomurodov] som spelar fel, 3-2.

”För ett lag med en stark personlighet skulle 3-2 inte ha varit ett problem. Men rädslan kom fram, några av våra komplex. Mourinho tillade: ”Problemet med Roma, är att det består av ’bra människor’. I det här omklädningsrummet finns det bara bra människor.

”Om matchen hade slutat i minut 70 skulle vi ha sagt av en extraordinär match, tyvärr slutade den inte där och alla våra gränser hade gått ut, även på bänken, av reservdelar.”

Roma tappade allt

Roma såg ut att kryssa vid 3-1, och avslutade ändå matchen med fler skott (19-14), fler skott på mål (sju mot fem) och överlägsna förväntade mål (2,52-1,42) till motståndarna, men visade en svag underifrån när Locatelli gjorde Juve’s andra mål.

Mourinho har lovat att värva en mittfältare ”med mer fysik” under transferfönstret i januari.

”Jag är här för att hjälpa pojkarna att växa”, fortsatte han. ”Jag trodde aldrig att min personlighet var tillräcklig, jag trodde aldrig att det var lättare att arbeta här. ”Jag vill använda alla tre åren av kontraktet för att påverka det här laget, självklart behöver jag hjälp från klubben. Nu kommer vi att ta in en annan mittfältare med mer fysik.”