Man Utd: Elanga har skrivit kontraktsförlängning till 2026

Man Utd-aspiranten Elanga skriver på en kontraktsförlängning fram till 2026

Anthony Elanga från Manchester United har skrivit på en kontraktsförlängning som gör att han stannar i klubben till juni 2026. Elanga skrev på nya villkor först i mars förra året, även om inga specifika detaljer bekräftades för den affären.

Elanga trivs bra i Manchester United

Och United har nu belönat Elanga med ett nytt kontrakt, där Red Devils har möjlighet att förlänga med ytterligare ett år till 2027.

Vid tillkännagivandet av sin förlängning på fredagen sade Elanga: ”Min högsta ambition har alltid varit att spela för Manchester United. Standarden är extremt hög, men det här kontraktet är ytterligare ett viktigt ögonblick på min resa.

”Det här är den perfekta miljön för att ta nästa steg, med spelare och tränare i världsklass att lära sig av varje dag. ”Jag är överlycklig över att klubben har visat en sådan tilltro till min utveckling, och jag vill tacka min familj och all personal för deras fortsatta stöd.

Manchester United Fotboll

Arbetar hårt och målmedvetet

”Jag vet att med hårt arbete och hängivenhet kommer möjligheter i denna speciella klubb och jag kan inte vänta på att fortsätta min utveckling här.” 19-åringen, som är svensk U21-landslagsspelare, gjorde sin Premier League-debut i maj förra året i en 2-1-förlust mot Leicester City innan han gjorde sitt första mål i högsta ligan mot Wolves senare samma månad.

Spelar sporadiskt i A-laget

Eftersom United har en uppsjö av anfallstalanger har möjligheterna sedan dess varit begränsade för Elanga, som har samlat ihop 277 minuter i första laget på fem framträdanden. Red Devils tillfälliga manager Ralf Rangnick gav de yngre spelarna en chans mot Young Boys i sin tredje match som ansvarig, men Elanga lyckades inte imponera på vänsterkanten trots att han spelade hela 90 minuter.

Angående Elangas kontraktsförlängning tillade Uniteds fotbollsdirektör John Murtough: ”Anthony är en ung spelare som vi alla verkligen tror på. Han har konsekvent imponerat genom hela akademins åldersgrupper och har tagit sig an varje utmaning som han har ställts inför.

Elanga blir hela tiden bättre

”Anthony är extremt hängiven; han har arbetshastigheten och attityden för att fortsätta att förbättra sig varje dag och lyckas i Manchester United. Han är ännu ett fantastiskt exempel på den typ av spelare som vårt världsledande ungdomsutvecklingssystem fortsätter att producera. ”Vi är glada att Anthony har skrivit på det här nya kontraktet och alla ser fram emot att se honom växa under de kommande säsongerna.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *