Man Utd: De tappar Bailly nästa månad och Martial vill till Spanien

Vi kommer allt närmare Manchester Uniteds återkomst i Premier League. Det känns som en evighet sedan de röda djävlarna spelade sin senaste ligamatch, vilket skedde för 13 dagar sedan mot Norwich. Detta innebär att det återstår tre dagar innan Ralf Rangnicks lag tar emot Newcastle United på St James’ Park.

Managern sade på torsdagen att laget börjar komma tillbaka i god form, då han har 25 spelare till sitt förfogande på träning, där endast Paul Pogba saknas för tillfället. Detta är alla goda nyheter, men det är inte de enda nyheterna som omger Manchester United. Det finns fler som vi behöver prata om den här fredagen.

Bailly kommer att vara med i AFCON

Manchester United kommer att vara utan en av sina spelare i slutet av 2021 och början av 2022, eftersom Africa Cup of Nations är på väg att börja. Eric Bailly har officiellt kallats in i Elfenbenskustens slutgiltiga trupp till turneringen. Han är den enda Man United-spelaren som kommer att spela i den här turneringens upplaga, eftersom Amad Diallo inte har tagits med i truppen. Det kommer att vara många Premier League-lag som saknar sina spelare på grund av AFCON, med Liverpool bland dem som leder vägen.

Africa Cup of Nations

Africa Cup of Nations börjar den 9 januari och pågår till den 6 februari, vilket innebär att Baillys frånvaro kommer att avgöras av hur djupt Elfenbenskusten går in i turneringen. De förväntas vara en av utmanarna, även om de inte hör till de största favoriterna. Elfenbenskusten kommer att spela i grupp E tillsammans med Algeriet, Sierra Leone och Ekvatorialguinea.

Martial vill flytta till Spanien

Under de senaste veckorna har det pratats mycket om Anthony Martial och hans eventuella avgång från Manchester United sex och ett halvt år efter att han anlände till Old Trafford i slutet av augusti 2015. Det har ryktats om att han vill lämna redan i januaris transferfönster, särskilt som han är ivrig att spela för Frankrike i fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nu har Fabrizio Romano nya uppgifter om honom.

Fabrizio släpper ny information

Den kända journalisten menar att Martial fortfarande vill lämna klubben i januaris transferfönster och att en sådan önskan har varit känd hos Man United sedan en tid tillbaka. Vad som är intressant är att Romano säger att Martial är intresserad av att göra en flytt till Sevilla, La Liga-klubben som tydligen är intresserad av att värva honom. Enligt Romano är fransmannens favoritalternativ Sevilla, men det finns fortfarande ingen fullständig överenskommelse mellan sidorna.

Martial har hög lön i Man Utd

Det största problemet i denna potentiella flytt är Martials höga lön, som Sevilla vill sänka och därför kan det finnas behov för Man United att subventionera en del av hans löner medan han är utlånad. Sevilla ligger för närvarande tvåa i La Liga, bakom Real Madrid, och de vill förbättra sin trupp eftersom de 2022 återigen kommer att spela i Europa League, tävlingen som de alltid verkar vinna. Med Martial som gjort upp om sin avgång kan Sevilla verkligen vara ett bra alternativ för honom.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *