Lukaku uppmanar Martinez att stanna i Inter

Romelu Lukaku uppmanar Lautaro Martinez att avvisa Chelseas intresse och stanna i Inter

Romelu Lukaku hoppas kunna återuppliva sitt anfallspartnerskap med Lautaro Martinez, men har sagt till sin tidigare lagkamrat att han ska stanna i Inter istället för att ansluta sig till honom i Chelsea. Chelsea hämtade Lukaku från Inter för en rapporterad klubbrekordavgift på 97,5 miljoner pund (115 miljoner euro) och har sedan dess tippats att flytta till sin frontfigur Martinez under det nya året.

Lukaku inte helt nöjd med spelsystemet i Chelsea

Paret gjorde och assisterade sammanlagt 125 mål under Lukakus två säsonger i San Siro – 76 direkta målinsatser för Lukaku och 49 för Martinez. Tack vare deras länkade spel var Inter det fjärde mest målfarliga laget i Europas fem högsta ligor mellan Lukakus första och sista match för Inter, med 152 mål.

Lukaku och Martinez var ett radarpar

Det har nyligen förekommit förslag om att Chelsea kan komma att försöka ta Martinez till Stamford Bridge, även om Lukaku hellre ser att den argentinske landslagsmannen stannar kvar i Inter. ”Jag saknar Lautaro Martinez, jag kunde dö på planen för honom sedan första dagen jag träffade honom”, säger han till Sky Sport Italia.

Italien fotboll

Lukaku vill tillbaka till Italien

På frågan om han ville att Martinez skulle ansluta sig till honom i Chelsea svarade en skrattande Lukaku: ”Nej… Lautaro, du kan stanna i Milano! Jag kommer att vara tillbaka där.” Lukaku talade som en del av en omfattande intervju som den italienska kanalen genomförde tidigare den här månaden och som publicerades under två dagar på torsdag och fredag.

I den första delen av intervjun medgav Lukaku att han är ”inte lycklig” med sin situation i Chelsea och beskrev sin önskan att återvända till San Siro i framtiden. Han tillade att han blev ”sårad” av att se chefen Antonio Conte, mannen som ledde Inter till sin första Scudetto på 11 år förra säsongen, avgå strax före sin egen avgång till Chelsea.

tottenham

Lukaku tror Conte gör succé i Tottenham

Conte har sedan följt Lukaku till London genom att ta över som Tottenhams huvudtränare i november och han har gjort ett omedelbart intryck i sin nya klubb. Italienaren är obesegrad i sina sju första ligamatcher, vilket gör honom till den första Tottenham-bossen någonsin att göra det, och Lukaku har tippat sin före detta tränare för stora framgångar i Spurs.

”Jag pratar regelbundet med Conte, inte bara om fotboll utan om livet i allmänhet”, säger han. ”Det gjorde ont när han lämnade Inter, det var ett av de tuffaste ögonblicken för mig men jag lämnade inte på grund av honom. Jag visste att vi fortfarande kunde vinna saker i Inter med [Simone] Inzaghi.

Conte hjälpte Lukaku mentalt i Inter

”Jag tror att Conte i Spurs skulle kunna göra vad han gjorde i Inter i Serie A. Men han vet också att vårt Chelsea-lag är riktigt starkt. ”Jag ser honom som en motståndare i ligan, jag har aldrig vunnit mot honom så det är en extra motivation för mig.

”Han hade ett stort inflytande på min karriär. Han hjälpte mig på ett mentalt plan, han lärde mig hur man är professionell och hur man gör uppoffringar på och utanför planen.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *