Liverpool 3-0 Brentford: Reds går förbi Chelsea

Liverpool tog sig upp på andra plats i Premier League med en 3-0-seger över Brentford på Anfield. De här två sidorna spelade ut ett spännande sexmålsunderläge i den omvända matchen, men söndagens match var betydligt mer ensidig, då Jürgen Klopps mannar visade en bra reaktion på det mållösa oavgjorda resultatet mot 10-manna Arsenal i EFL Cupen.

Läs mer om engelsk fotboll

Liverpool 3-0 Brentford: Oxlade-Chamberlain på mål som Reds går över Chelsea

Fabinho slog in ett huvudskott i första halvlek innan Alex Oxlade-Chamberlains första ligamål för säsongen och ett inspel från Takumi Minamino säkrade poängen i slutskedet. Virgil van Dijk var närmast att bryta dödläget i den första halvtimmen, hans försök efter en hörna vändes briljant bort från det nedre högra hörnet av Alvaro Fernandez.

Värdarna skapade inte mycket mer men gav Brentford några öppningar med lite slappt spel i ryggen, där Ivan Toney sköt snävt utanför efter en dålig rensning av Joel Matip.

Liverpool

Brentford hade chanser absolut

En offsideflagga ingrep sedan i en annan lovande Brentfordbrytning, och tre minuter senare låg de bakom, Fabinho nickade in vid den bortre stolpen efter att Trent Alexander-Arnolds inåtriktade hörna hade studsat genom en överfylld box.

Bryan Mbeumo sköt precis förbi Alissons vänstra stolpe i början av den andra halvleken, medan Diogo Jota i andra änden slog ett skott på stolpen och Fernandez kvävde Roberto Firminos retur.

Fernandez nekade återigen Jota när den portugisiske anfallaren bröt in i boxen, men Liverpools tryck gav resultat när Oxlade-Chamberlain dök upp vid den bakre stolpen för att slå in Andy Robertsons kryss från vänster.

Firmino utnyttjade sedan Brentfords tröga försök att passa ut bakifrån och lade sedan bollen till Minamino som slog in ett födelsedagsmål.

Vad betyder det?

Liverpool ser ut att vara Manchester Citys enda utmanare

Citys 1-0-seger mot Chelsea gav dem 12 poäng före Europamästarna i toppen av tabellen, och Liverpools vinst här skickade dem till andraplatsen. Om de vinner sin match mot Pep Guardiolas lag kommer The Reds att minska avståndet till toppen till åtta poäng – knappast litet, men inte överlägset.

De är nu förmodligen det enda laget som kan utgöra något slags hot mot Citys titelansökan.

Ox i boxen

Oxlade-Chamberlain, som placerades i Mohamed Salahs vanliga position till höger i anfallet, visade den typ av effektivitet i sitt spel som gör den egyptiska stjärnan stolt.

Även om han hade minst antal beröringar (38) av alla startande Liverpoolspelare skapade han tre chanser och visade stor beslutsamhet när han mötte Robertsons kryss. Efter Liverpools kamp för att bryta ner Arsenal i den föregående matchen kanske Brentford såg detta som en chans att bygga vidare på sin imponerande prestation i hemmamatchen.

Det blev så att de inte lyckades få till ett försök på mål förrän efter ett tamt Toney-försök på tilläggstid när de sjönk till ett fjärde nederlag på fem ligamatcher.

Vad händer härnäst?

Liverpool möter Arsenal i returmatchen i EFL Cup-semifinalen på torsdag innan de åker till Crystal Palace i ligan om en vecka. Brentford har två hela dagar på sig att återhämta sig före besöket av Manchester United.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *