Laporta och rykten om Haaland: Gör er redo – Barcelona är tillbaka

Barcelonas president Joan Laporta uppmanade fotbollsvärlden att ”göra sig redo” när han vägrade att avfärda möjligheten att värva Erling Haaland i år. På måndagen presenterade katalanerna nyförvärvet Ferran Torres, som anslöt från Manchester City i en affär som kan vara värd 55 miljoner euro.

Ferran ansluter trots Barcas ekonomiska problem

Den spanske landslagsmannen anlände trots Barcas välkända ekonomiska problem, med skulder på över 1,2 miljarder euro förra året. Klubben kommer faktiskt inte att kunna registrera Torres förrän de har gjort sig av med några spelare eftersom de annars skulle riskera att överskrida sitt lönetak, vilket också är anledningen till att de har fått vänta med att lägga till veteranen Dani Alves i truppen.

FC Barcelona fotboll

Morata och Haaland?

Trots sina ekonomiska begränsningar röstade klubbens medlemmar förra månaden för att godkänna Espai Barca-projektet på 1,5 miljarder euro som kommer att innebära en översyn av Camp Nou och andra anläggningar, samtidigt som ryktena om att de kommer att skriva kontrakt med Alvaro Morata på lån under detta transferfönster kvarstår.

Det spekuleras också om att Barca kommer att stå längst fram i kön för att värva Borussia Dortmunds stjärna Haaland i år, och Laporta gjorde inte mycket för att avvärja sådant prat.

Vill inte prata om Halland eller andra namn

På frågan om Haaland specifikt sa han till reportrarna: ”Om ni tillåter mig, kommer jag inte att prata om specifika namn. Det hjälper inte alls. Det ökar deras värde. ”Vi arbetar för att förstärka de positioner som tränarteamet har bett oss om. I dag har vi Ferran, som är från Valencia, och vi är stolta eftersom katalaner och Valencianos är kusiner i första hand.

Barcelona på uppgång igen

”Barca är ett riktmärke på marknaden och varje spelare ser oss som en förebild. Vi har en trupp under rekonstruktion och vi kommer snart att få se lagets återuppståndelse. ”Ferran är beviset: att en spelare av högsta kvalitet har visat en önskan att komma till Barca innebär att återuppståndelsen är en realitet.

”Alla bör göra sig redo. Vi är tillbaka.”

Laporta tillade: ”Vi arbetar tillsammans med den tekniska sekreteraren för att få ett konkurrenskraftigt lag. Xavi stödde Ferran-operationen och den har avslutats framgångsrikt.

Barcelona gör framsteg

”Allt är möjligt. Vi är på marknaden och vi väntar på allt. Barca fortsätter att vara ett riktmärke. Varje spelare överväger möjligheten att komma till Barca. ”Vi gör goda framsteg, allt fungerar ganska bra. Det finns några nödvändiga saker för den här säsongen, så att vi kan vinna så många troféer som möjligt och försöka respektera vår tränares vilja. Signeringen av Ferran är verkligen viktig för projektet.

”Andra värvningar som vi funderar på för den här marknaden kommer vi att tillkännage för er. Vi arbetar mycket lugnt och sansat. Vi är på väg att göra nya värvningar på vintermarknaden och den tekniska sekreteraren arbetar för nästa säsong.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *