Laporta: Dembele har kontrakt med annan klubb

Barcas president Laporta tror att Dembele ”redan har gått med på att gå till en annan klubb”. Barcelonas president Joan Laporta tror att Ousmane Dembele redan har en överenskommelse om att gå till en annan klubb när hans kontrakt löper ut i slutet av säsongen. I ett tal på tisdagen gav Laporta detaljer om de förhandlingar som ägt rum för att förnya kantspelarens kontrakt.

Dembele uppmanades hitta en annan klubb

24-åringen uppmanades sedan att hitta en annan klubb i januarifönstret efter att dessa samtal brutit samman – han hade kopplats samman med ett antal Premier League-lag samt Paris Saint-Germain – men någon flytt blev aldrig av. Barcelonas fotbollsdirektör Mateu Alemany sa till Dembele förra veckan att han måste lämna ”omedelbart”, vilket fick spelaren att ge en arg replik på sociala medier.

FC Barcelona fotboll

Vid en presskonferens där Barca redogjorde för detaljerna i den rättsliga granskningen av den tidigare regimens ekonomiska oegentligheter fick Laporta frågan om Dembeles situation. ”Ousmane sa att erbjudandet om förlängning var mycket bra, sedan var det en ekonomisk fråga”, förklarade han. ”Och när vi sa till honom att det redan var tillräckligt bra tog agenten ställning och sa ingenting.

”Dembele ville acceptera en förlängning. Sedan ville de ha mer och frågan fastnade. Hans agent sa ingenting och det får konsekvenser. Vi har gjort allt möjligt och han har inte accepterat.”

Dembele har inte fått det att funka fullt ut i Barca

Dembele har kämpat sedan han kom från Borussia Dortmund 2017 för en initial summa på 105 miljoner euro, och har drabbats av flera skador som har hindrat honom från att få en varaktig plats i laget. Laporta avslöjade också att spelaren tackade nej till en möjlighet att skriva på för en icke namngiven engelsk friare och tror att det berodde på att han redan har ett avtal med en annan klubb för när hans kontrakt på Camp Nou löper ut i slutet av den nuvarande säsongen.

”Vi är mycket förvånade över att han inte heller accepterade erbjudandet från den engelska klubben, han föredrar att stanna här”, sade Laporta. ”Det är inte bra för honom eller för klubben. ”Det som hände med Dembele är svårt att förstå. Han är nu med i truppen och Xavi måste arbeta med nuet men också med framtiden. ”Vi tror att Dembele har ett avtal med en annan klubb.”

Barcelona signerade tre spelare under januarifönstret, och registrerade den återvändande Dani Alves, tillsammans med Ferran Torres och lånet av Adama Traore, medan det också förväntas att klubben kommer att tillkännage Pierre-Emerick Aubameyang på en fri transfer inom kort. Laporta bekräftade: ”Aubameyangs dokument kom in med en minut kvar till midnatt.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *