Lampard: Firar ”speciell dag” efter Evertons seger

Frank Lampard erkände att han lät sig ”fångas av känslorna” när Everton slog Brentford med 4-1 i sin första match som ledare. Lampard utsågs till Rafael Benitez efterträdare i måndags, och Dele Alli och Donny van de Beek anlände också till Goodison Park.

Mera om den engelska fotbollen

Everton vann med Lampard

Och i skarp kontrast till slutet av den olycksaliga Benitez-eran fortsatte den positiva dynamiken med en klar seger i FA-cupen i lördags, då Everton tog sin plats i femte omgången tack vare mål av Yerry Mina, Richarlison, Mason Holgate och Andros Townsend.

Även om hans nya värvningar inte var tillgängliga var Lampards inverkan på Evertons spel uppenbar.

De hade 55,77 procent bollinnehav, en siffra som de bara lyckades förbättra två gånger under Benitez (båda i nederlag, mot Brentford respektive Watford), samtidigt som de bara vid sex tillfällen den här säsongen har spelat färre långa passningar, där Lampard lägger större vikt vid att hans försvarare spelar in den på mittfältet.

everton

Lampard vill ha laget högre upp i banan

Lampard kommer att vilja ha en förbättring av de 19 beröringar som Everton hade i Brentfords box, även om Evertons duell-framgångsfrekvens på 63,1 procent (53/84) var deras bästa i en match i alla tävlingar den här säsongen, med Toffees som märkbart söker sig högre upp på planen än vad de gjorde under sin förre manager eller tillfälliga chef Duncan Ferguson.

Everton gjorde också fyra mål i en match för första gången på 42 matcher, sedan de gjorde det i en 5-4-seger mot Tottenham i den femte omgången av FA-cupen förra säsongen.

”Det har varit fantastiskt den här veckan, mycket speciellt”, sade Lampard på en presskonferens.

Lampard var nöjd efter vinsten

”Det är en dag som jag aldrig kommer att glömma. Det är bara början när det gäller min tid här, men jag kan inte låta bli att fångas av känslan i stunden. Det sätt på vilket spelarna tog sig an matchen innebar att fansen köpte den direkt. Det var en mycket speciell dag för mig. ”Jag vill vara den bästa jag kan vara, och om fansen kan se det så är det bara bra. De vill se sin manager ge allt och det är precis så jag arbetar.

”Jag vill vara där för att stödja spelarna när de gör passningar eller spelar genom linjer eller gör tacklingar och täcker avstånd.

”De sakerna är speciella och det vi arbetar mot. Som manager i dag var jag stolt över prestationen och det gjorde mig upphetsad. Nu måste jag lugna ner mig och arbeta mot ligamatcherna, men vi såg förhoppningsvis några fina tecken som vi kan ta med oss framåt.”

Lampard står nu inför två enorma Premier League-matcher, med en resa till Newcastle United på tisdag före en hemmamatch mot Leeds United. Everton ligger på 16:e plats med 19 poäng.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *