Klopp: Du vinner inte Premier League vintertid

”Man kan inte vinna ligan på vintern” – Klopp kräver svar när Reds jagar Man City

Jurgen Klopp förstår att det fortfarande är tidigt i Premier League-titelracet men kräver ett svar från Liverpool när de röda reser till Chelsea på söndag. Liverpool är nio poäng bakom ledarna Manchester City, om än med en match i ryggen, och Chelsea, som ligger på andra plats, har också en poängs försprång framför de röda på väg in i det nya året.

Förlorade mark i och med förlusten senast

Klopps lag gjorde en besvikelse i tisdagens 1-0-nederlag mot Leicester City och den förre tränaren från Borussia Dortmund förväntar sig en reaktion från sina spelare när de försöker hämta in mark på Pep Guardiolas regerande mästare.

”Vi var inte nöjda med den senaste matchen, vi måste visa en reaktion”, sade Klopp till reportrar vid fredagens presskonferens före matchen. ”Det skulle vara trevligt att spela en bättre match. Även utan att vi presterade på vår toppnivå borde vi förmodligen ha vunnit men välförtjänt för Leicester. Nu försöker vi spela mycket bättre.

Liverpool

Du vinner inte ligan på vintertid – Glappet får inte bli för stort

”Du kan inte vinna ligan ordentligt på vintern. Det är osannolikt men vad City har nu är ett gap, de förtjänar det, men låt oss bara ge det en chans. Det är bara ett lag som kan bli mästare. Ett avgörande ögonblick i april, man måste vara tillräckligt nära då. Så många matcher [kvar] att spela.”

Chelsea var också frustrerade i mitten av veckan, efter att ha slarvat bort sin ledning i slutskedet när Brighton and Hove Albion förtjänstfullt fick en poäng på bortaplan. Klopps lag har ännu inte vunnit i London i Premier League den här säsongen (D2, L1) och han förväntar sig ännu ett tufft test från Thomas Tuchels titelkandidater.

Måste lyfta sig framöver

”Vi måste se till att vi verkligen är på hugget igen och jag förväntar mig ett riktigt starkt Chelsea”, tillade han. ”De har ett riktigt fotbollslag. Leicester gav oss ett bra exempel på att det kan vara intensivt. Vi kommer att lägga in ett ordentligt skift.

”Den enda chansen att fånga någon är att vinna fotbollsmatcher. Det är inte så lätt eftersom vi spelar mot Chelsea ett riktigt fotbollslag och [de] kan ha liknande problem som vi har.” Liverpool har vunnit sina två senaste Premier League bortamatcher mot Chelsea, men Klopp insisterade på att ”man inte vinner på Stamford Bridge med en genomsnittlig prestation”.

chelsea

Tufft mot Chelsea

Faktum är att endast ett gästande lag har vunnit tre Premier League-matcher i rad på Stamford Bridge, Blackburn Rovers gjorde det mellan 1993-94 och 1995-96, och den utmaning som Klopp står inför kommer att öka på grund av att COVID-19 är frånvarande och att spelarna inom kort ansluter sig till sina landslag för Afrikanska nationernas mästerskap.

”Jag kan inte säga vem det är, men det kommer att vara ganska tydligt på laguppställningen i övermorgon [söndag]”, sade Klopp till reportrar om situationen med coronaviruset. ”Det är inte så häftigt för tillfället.”

Flera matcher sköts upp

Trots en rad Corona virus framkallade uppskjutningar i december som sträckte sig in i början av januari, där Newcastle Uniteds möte med Southampton var den senaste matchen som ställdes in, förväntar sig inte Klopp några inställda matcher på grund av problem inom hans läger.

”Uppskjutning? Inte ännu men vi har aldrig haft det här utbrottet”, säger Klopp. ”Det är mer varje dag en annan, ett par anställda. Det känns som ett lotteri. ”Några COVID-avvikelser för den första Arsenal-matchen också så vi måste reda ut det med fotbollslösningar. Långsiktiga planer, jag vet hur vi kan spela om alla är friska, men jag vet inte vem som kan spela från den 3 [januari] och framåt.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *