Inzaghi utmanar Inter: Långa segerrad efter Lazio-segern

Simone Inzaghi säger att hans Inter-lag måste upprätthålla den höga standarden som de har satt efter att mästarna slog Lazio med 2-1 och återvände till toppen av Serie A. Milan hade tagit över i toppen med en 3-0-seger på Venezia i söndags, men Nerazzurri svarade med en åttonde raka Serie A-seger i sin första match sedan vinteruppehållet senare under dagen.

Jämnt i Toppen av Serie A

Alessandro Bastoni gav dem ledningen med ett lysande långskott – hans första mål sedan juni 2020 – men Ciro Immobiles 18:e mål för säsongen gav Lazio kvittering i första halvlek.

Bastoni blev den som gav Milan Skriniar möjlighet att säkra alla tre poängen i den andra halvleken, genom att piska in en inbjudande cross som hans försvarskamrat styrde in på ribban. Inter är obesegrade i 12 toppmatcher sedan en 3-1-förlust när huvudtränaren Inzaghi gjorde en olycklig återkomst till sin tidigare klubb Lazio i oktober.

Serie A matcher

De leder de hårda rivalerna Milan med en poäng med en match i ryggen, men Inzaghi vet att de inte kan vila på sina lagrar i titelracet. Han sa till DAZN: ”Jag har tur som har viktiga spelare och jag är väldigt glad. Vi måste fortsätta så här eftersom mästerskapet inte slutar, alla antagonister har vunnit.

Uppehåll pga Covid

”Vi måste bara vinna, efter uppehållet hade vi uppskjutningen mot Bologna [på torsdagen på grund av Bolognas COVID-19-utbrott] och vi återvände mot ett lag som kunde ha varit mer på hugget, efter att ha spelat på torsdagen.

”Pojkarna var väldigt bra och jag gratulerade dem.”

Lautaro Martínez fick ett mål bortdömt när VAR bedömde att anfallaren var marginellt offside när han sprang för att komma åt Alexis Sanchez försvarssplittrande passning innan Bastoni öppnade målskyttet.

Inzaghi pushar sina mannar

Inter var bra för sin seger efter att ha tagit emot för första gången på sju Serie A-matcher och vänder nu blicken mot en Supercoppa Italiana-match mot Juventus på onsdag. Inzaghi tillade: ”Det var inte lätt eftersom Lazio har kvalitet. Vår seger är välförtjänt, vi gjorde en utmärkt retur. Jag är glad, vi har en annan bra match på onsdag, det är en final och vi har förberett oss på bästa möjliga sätt.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *