Hur har West Ham hamnat mitt i en mardröm i december?

Medan West Ham kanske återigen öppnade 2021/22-kampanjen med att njuta av ännu en purpurfärg, verkar det som om Hammers verkligen har kommit ner på jorden igen under de senaste veckorna. När man gjorde ännu en bedrövlig uppvisning hemma mot nedflyttningsmotståndarna Southampton på annandag jul har östra London-klubben bara lyckats vinna en enda av sina sju tidigare Premier League-utflykter.

Hur hamnade de i denna svacka?

Med sina drömmar om att göra debut i Champions League på söndag får West Ham nu känslan av att vara ett lag som desperat söker någon form av uppryckning. Har Hammers bubbla verkligen börjat spricka, från skadeproblem till en rad defensiva katastrofer på backsidan?

En defensiv enhet full av misstag

När den franske landslagsmannen Kurt Zouma kom över till östra London under sommaren råder det ingen tvekan om att West Hams stora pengar gjorde ett omedelbart genomslag efter flytten från Chelsea. Hammers bildade ett fantastiskt samarbete med Angelo Ogbonna, men blev förkrossade när de förra månaden fick veta att båda deras försvarsstjärnor hade drabbats av långvariga skador.

West Ham united

Skador har satt käppar i hjulen

Med Ogbonna borta för resten av säsongen och Zouma väntas inte återvända förrän om minst fyra veckor, har Moyes’ mannar bara sett sina defensiva problem förvärras under de senaste fjorton dagarna. West Hams ersättare har fortfarande inte kunnat ta hjälp av den inflytelserika vänsterbacken Aaron Cresswell, som fortfarande är skadad i ryggen, och de har verkligen inte lyckats ta sig fram.

Mardrömslikt december

Både Issa Diop och Arthur Mausuaku fortsätter att vara en defensiv belastning, och samarbetet mellan Craig Dawson och Diop har också spelat en viktig roll i Hammers mardröm i december. Moyes har gjort minst ett par mål i var och en av de tre senaste matcherna och har dessutom bara gjort ett enda rent mål sedan Ogbonas korsbandsskada mot Liverpool förra månaden.

Instabilitet i anfallsspelet

Även om West Ham kanske åtminstone fick med sig ett par i söndagens 3-2-nederlag hemma mot Southampton, täcker det inte vad som har varit en inkonsekvent period i den sista tredjedelen. Moyes har meddelat sitt missnöje över sitt lags kliniska framfart under de senaste veckorna och Hammers är mer än medvetna om hur viktigt det är att få Michail Antonio tillbaka på alla cylindrar.

Den före detta Nottingham Forest-mannen, som under december månad var föremål för en verklig granskning från West Ham-fansen, avslutade sin egen långa torka på annandag jul när han gjorde sitt första Premier League-anfall sedan oktober.

Sommarförvärvet Nikola Vlašić har också misslyckats med att göra någon form av inverkan på London Stadium och har kämpat för att nå samma nivå som när han öppnade 2021/22 med en fantastisk flodvåg. Även om Moyes’ mannar kanske fortfarande tar sig in i hyfsade anfallspositioner måste de hitta en mer hänsynslös strimma om de ska få fart på sina Champions League-ambitioner.

Januari kan inte komma fort nog

Eftersom man valde att fatta beslutet att inte ta in en andra anfallare för att konkurrera med Antonio under sommaren, vet West Ham-fans från hela länet hur viktigt transferfönstret i januari är. Moyes tog Jesse Lingard till östra London för nästan 12 månader sedan i vad som visade sig vara en storartad lånebytesaffär och borde försöka få en liknande effekt under de kommande veckorna.

En trupp som verkar kämpa med ett fullspäckat schema, kommer Hammers att vara desperata att ta in förstärkningar över hela planen.

Utöka truppen i januari?

Eftersom Obgonna är avstängd för resten av säsongen och inget datum har angetts för Cresswells återkomst, har det rapporterats flitigt under de senaste två veckorna att nya defensiva förstärkningar står högst upp på Moyes önskelista.

Med fortsatta kopplingar till både James Tarkowski och Nathaniel Phillips vet den förre Manchester United-chefen också hur viktigt det är att få in en annan fullfjädrad nummer nio. När den tjeckiske miljardären Daniel Křetínský tog en minoritetsandel i klubben förra månaden kommer fansen i östra London att uppmana sin nya investerare att omedelbart förstärka en utarmad trupp i januari.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *