Guardiola: ”Exceptionell” De Bruyne blir ännu bättre

Manchester Citys boss Pep Guardiola tror att Kevin De Bruyne bara kommer att bli bättre efter sin imponerande målform på senare tid. Mittfältsmaestron går in i onsdagens uppgörelse med Brentford efter att ha hittat nätet tre gånger under Citys tre senaste Premier League-uttagningar.

De Bruyne håller sjukt hög klass

Det innefattade ett dubbelspel i 7-0-matchen mot Leeds United den 14 december, och ingen spelare har varit mer målfarlig i den engelska högstaligan sedan dess. De Bruyne, som också gjorde öppningsmålet i Premier League-ledarnas underhållande 6-3-seger över Leicester City den 26 december, har varit en uppenbarelse sedan han kom till Etihad Stadium i augusti 2015.

Manchester City

Flest assist och målchanser de gångna 6 åren

Ingen spelare har registrerat fler assist (77) eller skapat fler chanser (572) än den belgiske landslagsmannen under de senaste sex åren. Guardiola säger att den senaste tidens uppgång i De Bruynes prestationer har varit uppenbar efter en svår period tidigare under säsongen.

”Han blir bättre och bättre, helt klart”, säger Man City-chefen. ”Han har något unikt i världen. Vi vet att han är en exceptionell spelare. ”Han kämpade i början av säsongen och nu är han mycket, mycket bättre.

”Matchen mot Leeds var riktigt bra och [mot Leicester] spelade han en riktigt, riktigt bra hemmamatch. ”Han är en kämpe och en kille som skapar mål och assist. Det vet vi.”

Full av fart åker City till Brentford Community Stadium för att försöka ta en tionde raka ligaseger.

Guardiola försiktig med resultat mot Brentford

Guardiola insisterar dock på att hans lag inte får ta något för givet mot de upphöjda Bees, som redan har slagit Arsenal, spelat oavgjort mot Liverpool och skrämt Chelsea under sin första Premier League-kampanj.

”De gjorde en otrolig start på säsongen. De gör det riktigt bra”, tillade han. ”Jag såg matchen mot Chelsea; de förlorade, men de var otroliga. De spelade oavgjort mot Liverpool och slog Arsenal. [De är ett] topplag.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *