Guardiola är nöjd med De Bruyne i segern mot Chelsea men vill ha mer

Pep Guardiola var överlycklig över Kevin De Bruynes matchvinnande insats i Manchester Citys 1-0-vinst mot Chelsea men är övertygad om att belgaren har ännu mer att erbjuda. De Bruyne gjorde Citys avgörande mål i den andra halvleken i lördags, när han från 25 meter rullade in ett överdådigt inlägg förbi Kepa Arrizabalaga.

De Bruyne är magisk

Det var hans femte Premier League-mål mot sin tidigare klubb, ett rekord som inte överträffas av någon annan före detta Chelseaspelare, vilket gör dem till hans favoritmotståndare.

Segern gav City 13 poängs försprång till Chelsea, och det kan fortfarande vara deras försprång i toppen om Liverpool inte kan besegra Brentford på söndag. De Bruyne har nu sex ligamål den här säsongen, lika många som han lyckades med 2020-21, även om Guardiolas beröm efter matchen också tyder på att Citychefen inte tycker att hans talisman har spelat på sin högsta nivå.

Manchester City

De Bruyne är världsklass

”Vi pratade tillsammans och sa att sedan vi var tillsammans, från dag ett, allt vi har vunnit och vad vi har gjort har vi gjort tillsammans”, sa Guardiola till BT Sport. ”Jag vill pressa honom att göra det mer, han är en spelare i världsklass. Han har ödmjukheten att göra allt för laget och det är inte lätt att hitta det.

”Han vann tre Premier League-titlar och många priser men jag vill fortfarande ha mer av honom eftersom jag vet att han kan göra det. Idag har jag inte sett den insats han har gjort på länge.

”Han har allt. Han saknade lite självförtroende den här säsongen och kämpade. Han vet vad han kan göra, han är otroligt älskad av oss alla. ”Han är helt annorlunda. Hans mamma och pappa kan vara så stolta.”

Racet om titlen inte över

Trots att segern ökade Citys ledning låter sig Guardiola inte dras in i fällan att förklara titelracet över. ”Det skulle vara ett problem nu, att [ta gapet] för givet”, sade han. ”Om Liverpool vinner matcherna i handen är det åtta poäng, inte som Chelseas position.

”Nu är mitt jobb att ta från mina spelares hjärnor, att inte tro på vad folk säger. Ett exempel är att vi nyligen vann mot Leicester med 4-0 efter 45 minuter, sedan var det 4-3 efter 20 minuter.

”Vi är mer än nöjda med vår position men vi har mycket arbete att göra. Mitt jobb är att berätta det för dem.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *