Fotbollsodds i Norge

Det svenska fokuset på norsk fotboll har under en lång tid varit relativt blygsamt, men den senaste tiden har saker och ting börjat förändras. Norsk fotboll är onekligen på framfart – med sportsliga prestationer som pekar i en positiv riktning och en växande skara talangfulla spelare så har intresset ökat lavinartat, vilket bland annat syns i de svenska bettingvanorna.

Odds på norsk fotboll har sett en ökad efterfrågan och det är inte alls konstigt med tanke på den prägel som vår skandinaviska granne har satt på den europeiska fotbollen de senaste åren.

Talangerna som ökat intresset för norsk fotboll

Norsk fotboll har som sagt ökat i popularitet de senaste åren. Tack vare de många talangfulla spelarna som kommit från Norge på senare tid så har norska Eliteserien (tidigare Tippeligan) fått fler följare utanför Norges gränser.

Följaktligen så har även intresset för att spela på norsk fotboll ökat – och genom jämförelsesidor som exempelvis bettingsselskaper.com kan du hitta ett brett utbud av odds på norsk fotboll.

Det är främst en talangfull duo som har sett till att norsk fotboll fått en finare status de senaste åren. Martin Ødegaard har varit ett hett samtalsämne sedan han som 16-åring (nu 21 år) skrev på för Real Madrid, och det senaste året har supertalangen Erling Braut Håland fullständigt exploderat på den internationella fotbollsscenen.

All uppståndelse kring Ødegaard kretsade länge kring hur anmärkningsvärd affären till Real Madrid var och hans oförmåga att leva upp till de satta förväntningarna (en för övrigt närmast omöjlig uppgift). De senaste säsongerna har han dock visat att han kanske har vad som krävs trots allt. I nuläget gör han succé på sin utlåning i Real Sociedad och det är många som förutspår att han till slut kommer att få chansen på allvar i Real Madrid nästa säsong.

Få har nog lyckats missa Hålands framfart under säsongen. Först gjorde han succé i Champions League-gruppspelet för RB Salzburg mot lag som Napoli och Liverpool, innan han i vintras såldes vidare till Borussia Dortmund, där han växlade upp ytterligare. Håland är nu ett namn på allas läppar och en av Europas allra mest lovande talanger.

Ett 2010-tal som dominerades av två klubbar

För norsk fotbolls nyaste följare så är det på sin plats att diskutera hur det norska fotbollslandskapet ser ut innan några slantar satsas. Det senaste decenniet har fullkomligt dominerats av de två klubbarna, Molde FK och Rosenborg BK. De två lagen har fyra, respektive fem ligatitlar under 2010-talet.

Det är först på senare år som Molde har etablerat sig som en gigant inom norsk fotboll, medan Rosenborg är landets mest framgångsrika klubb genom tiderna med sina 26 ligatitlar (makalösa 13 i rad mellan 1992–2004).

De två lagens maktgrepp om norsk fotboll kan vara värt att ha i åtanke innan du tippar en outsider som nästa säsongs vinnare – men huruvida dominansen kommer att hålla i sig även under 2020-talet återstår att se.

Norges positiva fotbollsvindar bör definitivt få en och annan svensk att skruva lite obekvämt på sig. Sverige har länge varit en ohotad storebror inom fotboll, men gapet mellan våra två länder har minskat drastiskt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *