Fotboll är världens största sport

Fotbollen är klart största sporten i världen!

Fotboll är världens största sport, det råder det ingen som helst tvekan om. På många platser är fotbollen närmast en religion och den engagerar miljontals människor år efter år. Fotbollen har under många år varit den allra största sporten alla kategorier.

Fotbollen är stor över hela världen och FIFA, det internationella fotbollsförbundet har 208 medlemsländer. Sverige är ju ett av alla dessa länder. Spela på fotboll här på vår sajt och du kan säkert ha betting på fotboll med våra samarbetsparners.

Bästa fotbollsligan i världen

Den liga som anses vara den bästa i världen är engelska Premier League, möjligen i konkurrens med italienska Serie A och la Liga i Spanien. Det finns också flera bra ligor i Sydamerika som vi här i Europa lätt glömmer bort. Både Brasilien och Argentina har ligor som håller mycket hög klass.

varldens storsta sport

Premier Leauge är den liga som är jämnast av de nämnda ligorna. Spanska ligan är lite väl ojämn med ett par topplag och andra som egentligen inte har en chans att vinna ligan. Italienska ligan ligger mitt emellan där ett flertal lag faktiskt kan vinna ligatiteln.

Pengar är det som styr dagens fotboll

Fotbollen är idag en miljardindustri som omsätter mycket stora summor. Den har växt sig allt starkare och löner till spelarna har skenat iväg ut i rymden. Klubbarna är skuldsatta och en del klubbar skulle gå under om det var lite hårdare regler vad gäller deras ekonomi.

Fotbollsresor och biljetter är hårdvaluta och varje år när spelschemat för Premier League släpps så är resebolagen bland de första som köper på sig matchbiljetter. Till de riktigt heta matcherna kan biljetterna kosta tusentals kronor och på den svarta marknaden kan priserna dra iväg till närmast sjuka nivåer.

Det skulle enligt mig finnas ett lönetak för alla ligor, så att klubbarna kunde komma tillrätta med sina sjukt höga kostnader. Det kommer förmodligen inte att hända utan vi kommer att få se en allt sjukare utveckling av spelarlöner framöver.

VM i Brasilien

Nästa sommar är det fotbolls VM i Brasilien Det skall bli en fantastisk upplevelse att få se alla matcher och förhoppningsvis går Sverige långt i den turneringen om vi kommer så långt. Man vill ju att Sverige skall vara med så långt som möjligt är ju klart. Favoriter till att vinna VM är förmodligen Brasilien eller kanske även Spanien och Tyskland. Det är förmodligen något av dessa lag som kommer att göra upp om VM titeln.

Hoppas att det blir ett roligt VM och att vi får se fotboll på allra högsta nivå!

fotboll är ju som sagt världens största sport!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *