Dortmunds stjärna Haaland tror han kan ”förbättra allt”

Erling Haaland är allmänt erkänd som en av de bästa anfallarna i världen, men han tror fortfarande att han kan ”förbättra allt” i sitt spel. Borussia Dortmund-mannen har starkt kopplats samman med en flytt till bland annat Manchester City, Real Madrid och Bayern München, med rapporter som tyder på att han har en friköpsklausul på 75 miljoner euro som blir aktiv i slutet av säsongen.

Haaland tror han kan bli bättre på det mesta

När han talade till Sky Sports kan Haaland ha lockat dessa lag och alla andra som har pengar att göra en affär genom att föreslå att han är långt ifrån färdig. ”Jag tror att jag kan förbättra allting”, sade han. ”Om man säger att jag är bra på att avsluta kan jag förbättra mina avslut mycket. Jag kan bli snabbare, så jag kan förbättra det. Jag kan bli starkare, så jag kan förbättra det.

”Men om jag skulle förbättra en sak så skulle det vara att inte bli skadad, för om jag inte är skadad kommer jag att spela mycket fler matcher och jag kommer att leverera ännu bättre. Om du skulle fråga vad mina mål är för 2022 är det att inte bli skadad, och målen för resten av min karriär är att inte bli skadad. Det är det viktigaste.”

Dortmund

Gjort hela 80 mål på 79 matcher!

Haaland har gjort 80 mål på 79 matcher i alla tävlingar sedan han flyttade till Signal Iduna Park från Salzburg för drygt två år sedan. Av spelarna i Europas fem högsta ligor är det bara Bayerns Robert Lewandowski (107) som har gjort fler mål under den tiden, och han har spelat 11 fler matcher än Haaland.

21-åringen utsågs som en del av FIFPro World 11 vid The Best FIFA Football Awards, där Lewandowski tog hem det främsta herrpriset före Lionel Messi och Mohamed Salah. Haaland fick frågan om vilka hans topp tre skulle ha varit. ”Jag tror att man måste säga Lewandowski nummer ett”, sa han, ”Sedan har du, för mig, [Karim] Benzema som också har varit fantastisk, men Messi har också varit enastående – så Benzema och Messi på delad andra och tredje plats”.

Dortmund har pressat Haaland om ett beslut om framtiden

Den norske anfallaren fick också frågan om sina senaste kommentarer om att Dortmund tvingade honom att fatta ett beslut om sin framtid så snart som möjligt. Haaland sade i en intervju efter matchen efter förra veckans 5-1-seger mot Freiburg att klubben ”pressar mig att fatta ett beslut nu om min framtid”, även om Dortmunds verkställande direktör Hans-Joachim Watzke förnekade detta.

”Jag vill egentligen inte säga för mycket om det, men jag kände att det var dags för mig att säga något”, sade Haaland till Sky. ”Det var många andra som talade – så det var det. Nu vill jag inte säga för mycket. Jag sa vad jag sa och nu går vi vidare.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *