Conte: Tålamod är vägen mot Champions League för Tottenham

Conte uppmanar till tålamod när Spurs försöker kvalificera sig för Champions League

Antonio Conte varnade Tottenham för att de inte kan förvänta sig att Champions League-fotboll ska förseglas med bara ett par månaders arbete och ett transferfönster. Spurs har fått nytt liv sedan Contes ankomst då den förre Inter-cheftränaren blev den första managern i klubbens historia att förbli obesegrad genom sina första sju ligamatcher som ansvarig.

Tottenham är på uppgång i tabellen sedan Conte kom

Den obesegrade serien gör att Spurs ligger på sjunde plats, bara fem poäng bakom de fjärdeplacerade nordlondonrivalerna Arsenal, även om Contes lag har två matcher i hand över Gunners. Conte försökte dock dämpa förväntningarna på sitt lag när han varnade för att Spurs senaste form, eller eventuella transfer-aktiviteter i januari, inte garanterar Champions League-kvalificering.

Conte levererar citat

”Ärligt talat, och jag har varit inom fotbollen i många år, kommer man in i Champions League efter flera år, inte efter två eller tre månader och ett transferfönster”, sade Conte till reportrar på fredagen. ”Det finns andra lag som gör viktiga saker och detta kommer att bli mycket svårt. Det betyder att någon annan måste misslyckas för att det ska finnas en plats. [Det finns] fyra stora lag som är favoriter liksom andra lag.

tottenham

Fotboll handlar om mer än pengar

”[Det krävs inte] bara en transfermarknad och det är ett byte, fotboll är komplicerat och det handlar inte bara om pengar. ”Jag är här för att bygga något, men jag vet att det kommer att bli svårt. Alla frågar om Champions League, men jag vill vara ärlig mot alla, vi måste bygga något. ”Men vi behöver tid och tålamod. Jag är säker efter mina två första månader.”

Tålamod krävs för att nå CL

Conte upprepade att tålamod behövs inför transferfönstret då han hänvisade till många planeringsmöten med Spurs styrelse när de försöker utveckla sin trupp i januari. Spurs möter Watford nästa gång på lördag då de försöker förlänga sin sju matcher långa obesegrade svit och ta ytterligare mark i jakten på topp fyra.

Leicester fotboll

Conte har beundran för Ranieri

Conte kommer att ställas mot sin veterankompis Claudio Ranieri, som han uttryckte sin beundran för, även om han uppmanade Spurs att reagera på sin dåliga prestation i 1-1-mötet med Southampton. ”Claudio är en viktig manager som har visat det i sin karriär, många erfarenheter i många länder, vilket visar att han är en viktig manager med stor erfarenhet”, tillade han.

Ranieri är alltid stor sedan Leicester vann ligan

”Jag har stor respekt för honom och våra familjer är vänner, han gjorde något fantastiskt med Leicester [City]. ”Vi missade en chans i den senaste matchen att få tre poäng, vi hade lite otur men samtidigt kan vi göra det mycket bättre när vi hade överlägsenhet. Vi måste ställa högre krav på oss själva, bara på det sättet kan vi förbättra vår nivå och höja lagets nivå.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *