Conte försvarar sitt beslut att låta Lloris vila i Chelseas nederlag

Tottenham-bossen Antonio Conte har försvarat sitt beslut att vila Hugo Lloris och starta Pierluigi Gollini för Tottenhams förlust mot Chelsea på onsdagen. Reservmålvakten Gollini gjorde bra ifrån sig när han höll undan ett tidigt skott från Romelu Lukaku, men det var hans fel när Antonio Rudiger slog in ett huvudskott efter 18 minuter.

Conte valde bort Lloris i denna matchen

Det visade sig vara det enda målet i EFL Cup-semifinalens andra omgång, vilket innebar en enkel totalseger med 3-0 för Thomas Tuchels Chelsea. Conte höjde ögonbrynen genom att lämna bort den erfarne stopparen och kaptenen Lloris, men italienaren ansåg att Gollini – som har spelat 10 gånger för Spurs den här säsongen – förtjänade att starta.

”Innan jag kom till Tottenham har Pierluigi alltid spelat i Carabao och Conference League”, sade Conte. ”Jag tycker att när du är i ett lag som Tottenham är det viktigt att ge målvakten chanser eftersom Pierluigi har visat att han är pålitlig.

tottenham

Förlorade båda matcherna mot Chelsea

”Sedan måste vi spela tre matcher på sju dagar mot Arsenal, Leicester och Chelsea igen. ”Jag tycker att han förtjänade den här chansen att spela en viktig match. Jag tycker att Gollini gjorde en bra match. ”I den första matchen förlorade vi med 2-0, idag förlorade vi bara med 1-0. Jag tycker att vi måste försöka tänka på situationer som är mycket viktigare än detta. Tro mig.”

Gollini anslöt till Spurs från Atalanta på ett första säsongslån i juli förra året och har släppt in 11 mål på sina 10 matcher i alla tävlingar hittills. I sina fyra inhemska cupmatcher har Gollini en räddningsprocent på 60, vilket kan jämföras med 71,6 för Lloris på 20 Premier League-matcher den här säsongen.

Förlorat 3 matcher mot Chelsea denna säsongen

Efter förlusten i onsdags har Tottenham nu förlorat alla sina tre matcher mot Chelsea den här säsongen med sammanlagt 6-0. Inte sedan 2013-14, mot Arsenal, har man förlorat tre gånger mot ett lag under en och samma säsong utan att göra mål, och Conte accepterar att hans lag inte förtjänade att avancera till Wembley.

Conte tycker ändå Chelsea var värde vinsten över 2 matcher

”Första halvlek kämpade vi lite, särskilt sättet att försöka sätta press utan boll”, sade Conte. ”I den andra halvleken var prestationen bra, intensiteten var hög. ”Jag tycker att vi förtjänade ett bättre slutresultat idag. Men jag tycker att Chelsea efter två matcher förtjänade att nå finalen i den här tävlingen.”

Chelsea har nu stått för 24 procent av Spurs’ nederlag på Tottenham Hotspur Stadium (4/17), och Lilywhites har inte vunnit i alla fem möten på arenan. När Conte reflekterade över ett förkrossande nederlag mot sitt tidigare lag tillade han: ”I det här ögonblicket kan vi inte jämföra Chelsea med Tottenham.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *