Chelsea: Mount ville starta mot City i senaste matchen

Tuchel avslöjar att Mount var missnöjd med att inte starta för Man City men insisterar på att ”alla älskar Mason”. Chelseabossen Thomas Tuchel har erkänt att Mason Mount inte var nöjd med att starta lördagens 1-0 nederlag mot Manchester City på bänken, men insisterar på att det ”inte kommer att vara länge”.

Chelsea forlorade mot City

The Blues nederlag mot City innebar att de hamnade 13 poäng bakom Premier League-ledarna och ögonbrynen höjdes när Mount nämndes bland de inhoppande och inte kom in förrän i den 81:a minuten av matchen på Etihad Stadium.

Den engelske landslagsmannen har flest målinsatser i alla tävlingar för Chelsea den här säsongen (13 – sju mål och sex assist) och har skapat flest chanser (47), före Marcos Alonso (42), Callum Hudson-Odoi och Reece James (båda 38).

chelsea

Mason var inte nöjd med beslutet från Tuchel

Vid en presskonferens inför Europamästarnas resa till Brighton and Hove Albion på tisdag sade Tuchel att han fick de ”brinnande ögonen” som den tidigare Blues-managern Frank Lampard hade talat om när han hade släppt Mount tidigare.

”Ja, jag får dem och det är helt normalt”, log Tuchel. ”Men det är fortfarande inom Masons karaktär av vänlighet och att vara artig och respektfull, så det är ingen skada i detta.

”Jag får ögonen, jag får blicken. Jag känner till blicken, naturligtvis. Han är här för att spela den här typen av matcher, men vi valde helt enkelt löpare. Vi trodde att vi kunde bryta linjen oftare med Hakim [Ziyech] som vänsterfot på vänsterkanten och att vi skulle gå till Christian [Pulisic] som högerkant på grund av Christians ankomst i boxen.

Han valde annan spelare av orsaker

”Normalt sett är han lite mer offensiv, lite mer löpare än Mason och vi förväntade oss ytorna mer bakom sista linjen och inte framför de fyra bakre från City. Så det var det som var beslutet.

”Jag kände att Mason inte var 100 procent i den zon där han är liksom oåtkomlig, vilket han normalt sett nästan är. Så vi tog det beslutet och det kan hända från tid till annan. Han är inte glad över det, men det kommer inte att hålla i längden eftersom alla älskar Mason – inklusive mig.”

Den tidigare huvudtränaren från Borussia Dortmund antydde också att Mount har saknat att spela med ytterbacken James, som har saknats med en lårskada sedan årsskiftet, där duon, tillsammans med N’Golo Kante, har fungerat bra som en triumvirat sedan de spelade tillsammans på Stamford Bridge.

Chelsea behöver lösa vänsterkanten

”Reece, N’Golo och [Mount] var så starka tillsammans”, tillade Tuchel. ”Det här är vad vi har pratat om. När du vänder dig om vet du utan att ens titta att han kommer nu eller så går jag och hämtar passningen och han kommer in, så jag kommer att vara här.

”Vi saknar detta. Och jag tror, utan att fråga honom nu, att Mason saknar detta. Han har den här genuina förståelsen med Reece och med Ben [Chilwell] på andra sidan.”

Samtidigt har Emerson Palmieri, som Chelsea enligt ryktena försöker återkalla från ett säsongslångt lån i franska Lyon för att hjälpa till att lösa problemen på vänsterkanten, bekräftat att han har testat positivt för COVID-19.

Den italienska landslagsmannen sade på Instagram på måndagen: ”Jag vill bara komma hit och säga att jag testade positivt för COVID-19 i fredags, och jag mår verkligen bra och resten av familjen gör det också.

”Stort tack för alla era omtänksamma meddelanden. Jag hoppas kunna vara tillbaka så snart som möjligt.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *