Benzema försvarar Messi i PSG: ”Kritikerna vet ingenting om fotboll

Lionel Messi har hittat en osannolik allierad i Real Madrid-anfallaren Karim Benzema, som anser att de som kritiserar argentinarens form i Paris Saint-Germain inte vet något om fotboll. Messi anslöt sig till PSG på en chockartad fri transfer från Barcelona i augusti efter att Blaugrana kom till insikt om att de helt enkelt inte hade råd att betala hans löner i linje med sitt minskade lönetak.

Fotbollsbloggen

Messi, Neymar och Mbappe i anfallet hos PSG

Flytten sågs som ytterligare ett stort steg för PSG i deras strävan att äntligen vinna Champions League, eftersom han anslöt sig till ett lag som redan hade Neymar och Kylian Mbappe i anfallet. Men Messi har ännu inte riktigt tagit fart i Paris. Även om hans fem mål på lika många Champions League-matcher är en bra avkastning, har det varit en annan historia i Ligue 1, där han bara har gjort ett enda mål på elva matcher.

Om han inte gör en otrolig andra halva av säsongen kommer Messi inte att nå upp till de 38 mål han gjorde i alla tävlingar för Barca förra säsongen. När det gäller hans kreativitet ligger Messi på tredje plats i PSG-truppen när det gäller skapade chanser (32) och hans assist på fyra är ganska lite mindre än vad många skulle förvänta sig av honom, särskilt när Mbappe har 12 i sitt namn.

Paris Saint-Germain

Messi har varit skadad och haft Covid

Men det har funnits förmildrande omständigheter med tanke på att han inte hade någon större försäsong, att han har lidit av skador och sjukdom och att han håller på att anpassa sig till en ny omgivning för första gången i sin seniorkarriär.

Därför anser Benzema att kritiken mot Messi – som kan göra sitt första framträdande för 2022 på söndag efter att ha drabbats av coronavirus – är orättvis. På frågan om Messi kommer att lyckas i PSG sa Benzema till TF1: ”Hur skulle han inte lyckas?

”Det är bara en anpassningsperiod eftersom han inte gör så många mål. Men titta på vad han gör på planen. ”I vilket fall som helst kan man inte kritisera en spelare på det sättet. Faktum är att den som kritiserar Messi inte vet någonting om fotboll.” Messi tog hem sin rekordlånga sjunde Ballon d’Or förra året, en utmärkelse som många hade tippat Benzema att vinna under året.

Benzema har haft riktigt bra tid i Real

I slutändan slutade fransmannen på fjärde plats, även bakom Robert Lewandowski och Jorginho, vilket till synes var en källa till frustration för honom. Att vinna priset är fortfarande ett mål för Benzema, även om han inte tror att han kunde ha gjort mer än vad han gjorde under 2021.

”Fjärde, tredje eller andra är samma sak som 30:e”, sade han. ”Det viktigaste är att vinna det. ”Jag fick höra att jag inte hade vunnit tillräckligt många troféer, men jag kunde inte göra mer. Det förblir ett mål och varje säsong kommer jag att försöka göra det bättre än vad jag gjorde förra säsongen.” Allt pekar på att 34-åringen är aktuell igen i slutet av 2022 eftersom han ligger i topp av LaLigas målskörd med 17, fem fler än någon annan i divisionen.

real madrid

Benzema har nu gjort 303 mål för Real Madrid!

Det har hjälpt honom att göra 303 mål för Madrid, vilket gör att Benzema bara ligger fem bakom klubbstjärnan Alfredo Di Stefano på tredje plats, medan Raul (323) inte ligger mycket längre fram på andra plats – Cristiano Ronaldo (450) ligger långt framme. Benzema hade aldrig förväntat sig att komma i närheten av Di Stefanos antal, vilket gör prestationen ännu mer tillfredsställande.

”Det är en källa till stolthet men jag vill fortsätta”, tillade Benzema. ”När jag kom hit såg jag [Di Stefanos rekord] så långt borta. ”Jag såg inte dessa rekord som ett mål, men att idag vara nära dessa legender är exceptionellt. ”När vi anländer till Madrid säger vi inte till oss själva att vi kommer att stanna 10 eller 15 år, vi vill bara vinna titlar.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *