Benitez insåg inte ”storleken på uppgiften” i Everton

Rafael Benitez sade att han inte insåg ”storleken på uppgiften” i Everton efter att han avskedades på söndagen efter en svit på bara två segrar på 14 matcher i alla tävlingar. Toffees meddelade Benitez avgång en dag efter att ha förlorat med 2-1 mot bottenlaget Norwich City.

Benitez får nu lämna Everton

Den förre Liverpoolchefen Benitez var en splittrande utnämning i Everton när han ersatte Carlo Ancelotti i juli.

De började säsongen bra och vann tre av sina fyra första ligamatcher, men skador på nyckelspelare och en fruktansvärd formförlust har fått dem att glida nedåt i tabellen.

En seger mot Hull City i FA-cupens tredje omgång erbjöd Benitez en kortare respit, men nederlaget mot det lågt stående Norwich i lördags markerade ett nytt bottennapp, och Everton beslöt sig för att agera.

Benitez angav skador som en viktig faktor till deras dystra form, och trodde att de skulle förbättras under andra halvan av kampanjen.

everton

Det var en stor utmaning att få ordning på spelet

”Vi visste att det inte skulle bli lätt och att det var en stor utmaning, både känslomässigt och sportsligt”, sade han i ett uttalande på sin officiella hemsida. ”Min kärlek till den här staden, till Merseyside och dess folk fick mig att acceptera den här utmaningen, men det är först när man är inne som man inser hur stor uppgiften är.

De har arbetat frekvent för att vända på steken

”Från första dagen arbetade min personal och jag själv som vi alltid gör, med engagemang och full hängivenhet, vi behövde inte bara få resultat utan vi var också tvungna att vinna människors hjärtan.

”Den ekonomiska situationen och sedan de skador som följde gjorde dock saker och ting ännu svårare. Jag är övertygad om att vi skulle ha varit bättre när de skadade spelarna var tillbaka och när de nya värvningarna anlände.

Måste ha omedelbara resultat i dagens fotboll

”Vägen till framgång är inte lätt och tyvärr finns det numera inom fotbollen ett sökande efter omedelbara resultat och det finns alltid mindre och mindre tålamod; tyvärr har omständigheterna bestämt resultaten och det kommer inte att vara möjligt att fortsätta detta projekt.”

Benitez lämnade klubben efter bara 200 dagar, vilket ger honom den tredje kortaste perioden av alla Toffees-managers i Premier League med 40 eller fler dagar som ledare. Endast Sam Allardyce (167) och Dave Watson (60) var vid rodret i färre dagar.

Det var fjärde gången han ledde en Premier League-klubb och han lämnade med den komfortabelt sämsta vinstprocenten under sin tid i England. Han vann bara sju av sina 22 matcher som ansvarig, vilket gav honom en vinstprocent på 31,8 procent – betydligt sämre än hans rekord i Liverpool (55,4 procent), Chelsea (58,3) och Newcastle United (42,5).

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *