Arsenal: Har Aubameyang spelat sin sista match nu?

Aubameyang har små chanser i Arsenals framtid eftersom ”de aldrig visste hur man förlåter” – Adebayor. Pierre-Emerick Aubameyang har förmodligen spelat sin sista match i Arsenal eftersom klubben aldrig lärt sig ”hur man förlåter”, enligt den tidigare Gunners-anfallaren Emmanuel Adebayor.

Engelsk fotboll

Aubameyang blev av med kaptensbindeln

Aubameyang fråntogs Arsenals lagkaptenskap i december på grund av ett disciplinärt brott, som enligt uppgift berodde på att han återvände sent från en utlandsresa. Det var ingalunda Aubameyangs första indiskretion, eftersom han även förra året påmindes om sitt ansvar efter att det hävdades att han bröt mot COVID-19:s riktlinjer för att få en tatuering.

Straffet stannade dock inte vid att armbandet togs ifrån honom, utan Mikel Arteta uteslöt Aubameyang från truppen för resten av månaden.

arsenal fotboll

Adebayor vet hur det är att komma på kant med klubb och fans

Hans uteslutning ledde till att Gabon begärde att han skulle släppas i förtid för att delta i Africa Cup of Nations och Arsenal beviljade den begäran, bara för att han skulle återvända till sin klubb utan att spela en enda tävlingsmatch i Kamerun eftersom han behövde medicinsk uppföljning efter att ha smittats av COVID-19.

Adebayor vet hur det är att ha ett bråkigt förhållande till Arsenal och klubbens fans, eftersom han slog ut båda efter sin flytt till Manchester City 2009. Två månader senare gjorde han mål mot sin tidigare klubb och sprang längs hela planen för att reta upp Gunners supportrar, ett firande som har gått till historien i Premier League.

Adebayor tror inte på Aubameyang i Arsenal längre

Han har upplevt Arsenal på ett sådant sätt att han inte ser någon väg tillbaka för Aubameyang. Han berättade för reportrar: ”Jag vet att han definitivt kommer att gå igenom mycket eftersom det är Arsenal för dig. Du kan inte göra vad du än gör.

”De lär sig aldrig eller de visste aldrig hur man förlåter. Så jag vet att han kommer att gå igenom mycket. ”Men han är en stark spelare, han är en bra spelare, han är en fantastisk spelare. Jag önskar honom all lycka till. ”Jag har redan skickat ett meddelande till honom eftersom vi bara vill att han ska studsa tillbaka.

Aubameyang vill stanna i Europa

”Han är vår afrikanska bror och vi vill att han ska fortsätta att representera Afrika på samma sätt som han gjorde innan problemet. ”Detta är vad jag vet eftersom det också hände mig. Inte på samma sätt, men en väg tillbaka? I Arsenal skulle jag bli förvånad. ”Men som jag säger är han en fantastisk spelare så vi får se hur han slutar.” Aubameyang har tydligen avvisat en flytt till Saudiarabien och 32-åringen sägs vara ivrig att stanna i Europa.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *