Aubameyang återvänder till Arsenal från AFCON av medicinska skäl

Pierre-Emerick Aubameyangs Africa Cup of Nations-kampanj har avslutats utan att han ens spelat en match då Gabon bekräftade att han återvänder till Arsenal av medicinska skäl. Aubameyang testade positivt för COVID-19 den 6 januari, vilket gjorde att han inte kunde delta i Gabons öppningsmatch i grupp C mot Komorerna.

Läs mer om engelsk fotboll

Han har inte alls varit i fysisk form

Ursprungligen förväntades han återvända till spel inför matchen mot Ghana, som slutade 1-1. Aubameyang talade till media dagen före matchen efter att ha returnerat ett negativt testresultat för coronavirus.

Men han hölls tillbaka av medicinska skäl efter att Afrikanska fotbollsförbundet (CAF) identifierat ”hjärtlesioner” – skador eller onormala förändringar i kroppsvävnad – vid hälsokontroller.

Även om det uppenbarligen inte anses vara allvarligt har Gabon beslutat att det bästa tillvägagångssättet är att skicka Aubameyang – och Nice-mittfältaren Mario Lemina, som fick en liknande diagnos efter att också ha smittats av COVID-19 – tillbaka till sin klubb för lämpliga medicinska uppföljningar.

arsenal fotboll

I ett uttalande stod det: ”Det gabonesiska fotbollsförbundet har beslutat att sätta spelarna Pierre-Emerick Aubameyang och Mario Lemina tillbaka till sina klubbars förfogande för att de ska kunna följa mer djupgående undersökningar.”

Aubameyang återvänder till Arsenal med sin framtid i klubben oklar

Anfallaren fråntogs kaptensrollen i december efter att han enligt uppgift återvände sent från en utlandsresa, och han blev därefter utestängd från startelvan.

Han spelade inte igen innan han fick tillåtelse att åka iväg tidigt till AFCON, och Mikel Arteta avslöjade att Gabons begäran i det avseendet hade accepterats eftersom Aubameyang inte skulle spela mot Manchester City i början av månaden.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *