Aubameyang: Arsenal exit gör ont

Pierre-Emerick Aubameyang har blivit sårad av sättet som hans Arsenal-avslutning skedde på men insisterade på att han alltid var ”100 procent fokuserad och engagerad i klubben”. Arsenal meddelade på tisdagen att Aubameyang hade lämnat Emirates Stadium genom ömsesidig överenskommelse. Han förväntas ansluta till Barcelona på en fri transfer, även om den flytten ännu inte har bekräftats.

Fotboll i England

Aubameyang väntas gå till Barcelona

32-åringen spelade senast för klubben den 6 december, efter att ha blivit fråntagen kaptensrollen och utfryst av huvudtränaren Mikel Arteta på grund av en disciplinär överträdelse som tros hänga samman med att han återvände sent från en utlandsresa.

Efter att Arsenal bekräftat hans avgång skrev Aubameyang på Instagram: ”Till Arsenals fans, tack för att ni har gjort London till ett hem för mig och min familj under de senaste fyra åren. Vi gick igenom upp- och nedgångar tillsammans och ert stöd betydde allt för mig. ”Att få chansen att vinna troféer och äran att vara kapten för den här klubben är något som jag för alltid kommer att behålla i mitt hjärta.

arsenal fotboll

Alltid varit 100 procent engagerad i Arsenal

”Jag har alltid varit 100 procent fokuserad och engagerad i att göra allt jag kan för den här klubben, vilket är anledningen till att det gör ont att lämna utan ett riktigt farväl – men det är fotboll. ”Jag är ledsen att jag inte fick chansen att hjälpa mina lagkamrater under de senaste veckorna, men jag har inget annat än respekt för den här klubben och önskar verkligen alla mina killar och fansen all lycka och många framgångsrika år i framtiden! Kärlek, Auba.”

Aubameyang gjorde 92 mål på 162 framträdanden i alla tävlingar för Arsenal efter att ha anslutit från Borussia Dortmund i januari 2018. Han vann Premier League Golden Boot 2018-19, tillsammans med Mohamed Salah och Sadio Mane, och gjorde en dubbel när Arsenal besegrade Chelsea i FA-cupfinalen säsongen därpå.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *