Atalanta 0-0 Inter: – Stopp på segersvit för Inter

Inters svit på åtta raka segrar i Serie A tog slut på söndagen när de regerande mästarna fick 0-0 av Atalanta. Simone Inzaghis lag vann Supercoppa Italiana i mitten av veckan med nästan matchens sista spark, men det blev ingen sådan dramatik på Gewiss Stadium när gästerna missade chansen att utöka sin ledning i toppen av tabellen.

Första gången Inter inte gör mål denna säsongen

Edin Dzeko gjorde sig skyldig till en flagrant miss i den andra halvleken och Inter misslyckades med att göra mål i en ligamatch för första gången den här säsongen. Resultatet innebär att Inter fortsätter att ligga i topp – två poäng före de bittra rivalerna Milan – medan Atalanta ligger kvar på fjärde plats, en poäng före Juventus.

Inter fotboll

Milan och Inter ligger i toppen av ligan

Inter dominerade bollinnehavet i början av matchen, men hotade inte Atalantas mål förrän i den 26:e minuten då Juan Musso på ett utmärkt sätt plockade bort Alexis Sanchez kraftfulla anfall. Atalanta fick vänta till den 39:e minuten på sitt första försök på mål, Matteo Pessinas huvudet hölls bekvämt undan av Samir Handanovic.

Inter-målvakten hindrade Pessina igen strax efter paus, när han sprang från sin linje för att hindra anfallaren efter ett skarpt drag från värdarna. Dzekos försök avvärjdes av Musso i andra änden och 35-åringen styrde oförklarligt över från fyra meter med 20 minuter kvar.

Handanovic hindrade Luis Muriel på ett utmärkt sätt i den 80:e minuten efter att Alessandro Bastoni hade blivit överrumplad, medan Danilo D’Ambrosio slarvade bort möjligheten att säkra alla tre poängen för gästerna i slutet av matchen när han sköt in i sidonätet med bara Musso att slå.

Vad betyder det? Inter drar ett sällsynt tomt resultat

Inters misslyckande med att hitta en väg förbi Musso innebar att de missade chansen att registrera bara det tredje tillfället i Serie A-historien där ett lag gör mål i 40 raka ligamatcher, efter att Juventus gjorde det i december 2017 (44) och mars 2014 (43).

Inter förlorade också sin status som ett av endast två lag i de fem stora europeiska ligorna som har gjort mål i alla toppmatcher den här säsongen, vilket innebär att Bundesliga-giganterna Bayern München är det enda laget som har gjort det.

Brozovic i formidabel form

Marcelo Brozovic var en klippa i hjärtat av Inters mittfält, vann bollinnehav hela 11 gånger och spelade fler lyckade passningar (72) än någon annan på planen.

Sanchez kämpar

Han var hjälten i Supercoppa Italiana-triumfen och gjorde det dramatiska sena segermålet, men Sanchez var långt ifrån i form här. Den tidigare Manchester United- och Arsenal-anfallaren hade bara ett enda skott och misslyckades med att spela en viktig passning innan han blev utvisad i den 67:e minuten.

Viktiga Opta-fakta

• Atalanta har inte gjort mål i två av sina tre senaste Serie A-matcher (båda 0-0), lika många gånger som i de 30 föregående ligamatcherna.
  • Inter har hållit nollan i fem Serie A-matcher i rad borta från San Siro för första gången under eran med tre poäng för en vinst.
  • Samir Handanovic har nu hållit 150 mål för Inter i alla tävlingar.
  • Atalanta har inte hittat nätet i sex av sina tio senaste ligamatcher mot Inter.
  • Atalanta (36 procent) hade i genomsnitt sitt lägsta bollinnehav i en Serie A-match sedan januari 2018, mot AS Roma (33 procent).