Asensio: Aldrig övervägt att lämna Real Madrid

Asensio berömmer Ancelottis inverkan. Marco Asensio insisterar på att han ”inte har tänkt på” att lämna Real Madrid trots att han kopplats ihop med en flytt efter att ha kämpat för konsekvent speltid tidigare under säsongen.

Ancelotti anlände och höjde Asensio

26-åringen var omtalad med en exit när Carlo Ancelotti återvände till Santiago Bernabeu i början av kampanjen, men har sedan dess stått för sex ligamål för Los Blancos trots att han bara startade 11 matcher i LaLiga.

Ancelotti berömde nyligen Asensio och kallade honom ”en viktig spelare” efter att hans segermål mot Granada utökade Reals ledning i LaLiga-toppen till sex poäng, men italienaren medgav också att han inte var säker på om den spanske landslagsmannen kunde klassas som en ordinarie startspelare.

Asensio har dock alltid trott att han kan ha en stor roll att spela för Madrid den här säsongen. ”Jag har inte tänkt på det [att lämna]”, sade Asensio till den spanska radiostationen Cadena SER. ”Jag har fortfarande detta och ytterligare ett år kvar [på mitt kontrakt] och jag har förtroende för mig själv.

real madrid

Vunnit ligan och Champions League 2 gånger

Asensio, som har vunnit två La Liga-titlar och varit med i två Champions League-triumfer sedan han kom till klubben, hyllade också Ancelottis inverkan på hans prestationer. ”Jag hade flera samtal med tränaren och han gav mig självförtroende”, tillade han.

”Jag känner mig väldigt bekväm med vad han begär av mig på planen. Hans idéer och det självförtroende som han har visat mig hjälper mig mycket när det gäller att vara på planen. ”Jag visste att säsongen skulle börja annorlunda på grund av [min medverkan i] OS, och jag var tvungen att göra en minisäsong.

Tredje bästa målskytt denna säsongen

”I början spelade jag inte [så mycket som jag ville], men sedan var jag tvungen att dra nytta av det när jag gjorde det. ”Jag vill fortsätta att växa och jag känner att jag bidrar till laget.” Asensio är Real Madrids tredje bästa målskytt i LaLiga den här säsongen bakom endast Karim Benzema och Vinicius Junior, och hans sex anfall har kommit från en förväntad målchans på 4,96.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *