Arteta: Vill ha fler alternativ för sitt mittfält i Arsenal

Arsenals manager Mikel Arteta har antytt att Gunners kommer att försöka värva minst en mittfältare i januari månads transferfönster efter att de har fått för lite alternativ.

Med Ainsley Maitland-Niles som har genomfört en låneförflyttning till José Mourinhos Roma och Mohamed Elneny som är iväg på Africa Cup of Nations-tjänstgöring med Egypten, är Artetas trupp tunn på centrala mittfältare inför andra halvan av säsongen.

´Vi behöver fler alternativ på mittfältet´ – Arsenal-bossen Arteta oroar sig för djupet

Den tidigare mittfältaren från Rangers och Everton fick frågan på en presskonferens inför söndagens match i FA-cupens tredje omgång mot Nottingham Forest om han hade låtit Maitland-Niles gå. Spanjoren insisterade på att spelaren hade rätt att flytta till Italien, men han uttryckte också oro över bristen på alternativ på mitten av planen.

arsenal fotboll

”Ainsley kom till mig och förklarade skälen till varför han tyckte att det bästa för honom i hans karriär just nu var att flytta”, berättade Arteta för reportrar. ”Han kände att möjligheten att åka till Rom och arbeta med José var bra. Med tanke på hur många minuter han har spelat hade han rätt till den möjligheten. Vi önskar honom lycka till.

”Vi har väldigt, väldigt ont om spelare för tillfället. Men när det gäller en spelare kan detta inte vara det enda argumentet för att behålla en spelare. Han var väldigt rak mot mig och jag förstod situationen. ”Vi kommer att röra på oss och vi kommer att leta efter alternativ eftersom vi har mycket ont om folk där.”

Arteta var sjuk i Covid senaste matchen

Gunners-bossen missade lördagens kontroversiella 2-1 hemmaförlust mot Manchester City efter att ha testat positivt för COVID-19, och insisterade på att även om han mår bättre så blev han frustrerad av förlusten mot Premier League-ledarna.

”Jag mår bra. Jag hade några tuffa dagar men jag känner mig i toppform. Jag var så glad över att lämna mitt hus efter sju eller åtta dagar”, sade han. ”Jag var extremt upprörd över hur vi förlorade [City]-matchen i slutet men samtidigt extremt stolt över prestationen. Stödet från våra fans och atmosfären det var otroligt.

”Om jag måste betygsätta de beslut som fattades i den matchen [av domaren Stuart Attwell] måste jag vara extremt besviken eftersom det var helt inkonsekvent och påverkade resultatet på ett stort sätt.”

Covid 19 och skador sätter käppar i hjulen för Arsenal

Arsenal, liksom många andra klubbar, kommer att vara utan flera förstalagsspelare i helgen på grund av en blandning av COVID-19 och skador, med Arteta säger: ”Jag vill inte avslöja något som ni kan föreställa er.

”Vi har verkligen ont om folk. Vi vill spela och det är så vi närmar oss varje match.” 39-åringen fick också frågor om Arsenals kampanj No More Red, som är en del av ett initiativ för att bekämpa knivbrott bland ungdomar i London. Arsenal kommer att bära en speciell vit uppsättning inför matchen mot Forest.

”Självklart har vi som klubb varit väldigt engagerade genom åren i knivbrott och vi har kapacitet att ge exponering åt den frågan i London”, tillade han. ”Alla i klubben har varit extremt stödjande.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *