Ancelotti står bakom Hazard efter att Real Madrid kämpat

Carlo Ancelotti tror att Eden Hazard kommer att återfå sin bästa form snart efter att Real Madrid kämpat sig förbi Alcoyano i Copa del Rey. Hazard startade bara sin nionde match 2021-22 i onsdagens 3-1-seger mot tredjeklassarna, som på ett berömt sätt slog Madrid i den här tävlingen för ett år sedan.

Utan flera ordinarie spelare

Dani Vegas utmärkta löpning och avslut upphävde Eder Militaos öppningsmål för Madrid, som var utan flera ordinarie spelare i förstalaget, däribland Thibaut Courtois, David Alaba, Dani Carvajal, Luka Modric och Karim Benzema.

Inbytarna Marco Asensio och Isco säkrade till slut en hårt kämpad seger, den förstnämnde gjorde mål genom ett avböjt inlägg efter Hazards avslag innan Isco styrde in bollen utanför målvakten Jose Juan.

Hazard, Rodrygo och Mariano Diaz hade svårt att kombinera effektivt i Madrids anfall, även om den belgiske landslagsmannen avslutade matchen med fyra skapade chanser, minst dubbelt så många som någon annan spelare.

Ancelotti tyckte att spelet var olämpligt för kreativa spelare men är fortfarande övertygad om att Hazard kan bli en nyckelspelare för Los Blancos trots två och ett halvt år i Spanien där han inte har lyckats.

real madrid

Ancelotti får en ny vinst under bältet

”Spelare med kvalitet led mer än andra”, sade Ancelotti. ”Han försökte, då som nummer nio, som Isco, som gjorde mål när han kom in, och jag är glad för hans skull. ”Hazard, Rodrygo och dessa spelare med mer kvalitet led mer än andra.

”Han måste ha mer självförtroende i en mot en-läge, dribbla, skjuta, för han har kvalitén att göra det. ”Hans fysiska kondition är bättre än för några månader sedan och förhoppningsvis får vi se honom tillbaka på sin bästa nivå snart.”

Berömde sina spelare

Ancelotti berömde sina spelare för att de överlevde en kamp på El Collao mot ett lag som eliminerade La Liga-kämparna Levante på straffar i den senaste omgången efter ett 3-3-avgörande.

”Vi spelade den match vi var tvungna att göra”, sade han. ”Självklart led vi [vid 1-1]. De utjämnade matchen genom en riktigt bra individuell aktion, en av kvalitet. ”Efteråt tappade vi inte huvudet och fortsatte att spela spelet. Vi kunde inte spela en annan match – det här är den vi hade förberett.

”Vi avslutade dem i dag. Det är inte vår typ av match eftersom det inte är möjligt att leverera kvalitet i den här typen av matcher. ”Vi stod upp mot ett lag som brukar spela med kvalitet och idag lade de det åt sidan och kämpade. Det är vad de var tvungna att göra. Jag upprepar: om man inte kämpar här förlorar man, som vi gjorde förra året.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *