Ancelotti siktar på titeln med Real Madrid

Ancelotti vägrar att slå sig till ro med Real Madrids ledning i La Liga när han siktar på titeln

Carlo Ancelotti har varit nöjd med La Liga-ledarna Real Madrids prestationer fram till halvvägs in i kampanjen men varnade för att det är en lång väg kvar i titelracet.

Karim Benzemas dubbla mål i första halvlek räckte för att Madrid skulle besegra Athletic Bilbao med 2-1 på onsdagen, och anfallaren blev bara den fjärde spelaren – förutom Lionel Messi (nio gånger) och Cristiano Ronaldo (sju gånger) – att göra över 30 La Liga-mål under ett kalenderår.

Benzema på topp

Toni Kroos assisterade till det första av Benzemas dubbelspel efter sju minuter, den tyske landslagsmannens 77:e assist i alla tävlingar för Los Blancos sedan han skrev på för 2014-15 – ingen Madridspelare har lyckats med fler under den perioden.

real madrid

Ancelottis lag, som var utan David Alaba och Isco på grund av COVID-19, lyckades hålla sig kvar i segern och flyttade åtta poäng till andraplacerade Sevilla inför 2022.

Den italienske chefen, som är obesegrad i sex toppmöten med Marcelino, berättade för reportrar om sin stolthet över prestationen från sitt roterade lag: ”Segern betyder mycket för oss, på grund av COVID-förlusterna, på grund av det kompletta spelet som har kommit fram med ett lag som inte var vant att spela tillsammans.

Många spelar riktigt bra

”Vi måste lyfta fram detta, spelet av Nacho, Lucas [Vazquez], [Eduardo] Camavinga, [Eden] Hazard, [Federico] Valverde … De hade alla en fantastisk match. ”För det mesta var det en match med kvalitet och stort engagemang, det är det viktigaste för mig, nästan som de tre poängen, vilket är det som alltid räknas.”

På frågan om sitt lags ledning och titelkriterier svarade Ancelotti: ”Vi har gjort det väldigt bra, men balansen är i slutet av säsongen. Så här långt är det bra. ”Vi får se om något kan vinnas, det är kravet på den här klubben. Men nu har vi en vecka ledigt, vi förtjänar det.”

San Mames har varit en lycklig jaktmark för Madrid, som är utan förlust på sju ligamatcher i Bilbao – deras bästa obesegrade period någonsin där.

Hazard och Junior

Hemmapubliken välkomnade Benzemas sena utvisning med en ruskig applåd och Ancelotti hyllade sin anfallares prestation tillsammans med Eden Hazards och Vinicius Juniors arbetsinsats.

Ancelotti tillade om Benzemas mottagande: ”Den här arenan har en spektakulär atmosfär, jag gillar den verkligen. Karim har förtjänat det. ”De [Hazard och Vinicius] förstår mycket väl vad laget måste göra, i försvar och anfall, de gjorde det bra.

Stabila i försvaret

”De var engagerade och satte kvalitet, särskilt i början. Skillnaden är försvaret, vi vet att det här laget kan attackera och göra mål, vi har väldigt bra individer. Hittills gör vi det bra.” Faktum är att Madrid har försvarat sig bra och bara släppt in ett mål under hela december trots att de mött Athletic två gånger, Inter, Real Sociedad och Atletico Madrid.

Ancelotti var också uppmuntrad av Hazards fortsatta återkomst, vars karriär med La Liga-jättarna hittills har hämmats av skador och konditionsproblem. Madrids huvudtränare sade om Hazard: ”Ja, det fungerar för laget, det är sant att han hade tvivel om sin fysiska status, men han gjorde det bra, i andra halvlek kämpade han, han försökte saker. Han är tillbaka, det håller jag med om.”

Madrid möter Getafe nästa gång den 2 januari efter halvtidsvilan och kommer att stärkas av Rodrygos återkomst, som bekräftade att han hade testat negativt för coronavirus efter att först ha returnerat ett positivt test i torsdags.