Ancelotti: Real Madrid lyckliga men trötta efter Barca matchen

Real Madrids huvudtränare Carlo Ancelotti sade att hans spelare var ”trötta, men mycket glada” efter den dramatiska 3-2-segern i Supercopa de Espana mot Barcelona. Los Blancos avancerade till finalen efter att ha segrat i ett spännande möte på King Fahd Stadium i onsdags.

Mål av Valverde i 98:3 minuten

Madrid fick två gånger bakåt, så matchen gick till förlängning när mål från Vinicius Junior och Karim Benzema upphävdes av Luuk de Jong och Ansu Fati. Men Ancelottis lag tog sig tillbaka till ledningen genom inhopparen Federico Valverde i den 98:e minuten och tog sin femte raka seger mot Barca.

Real har vunnit 5 raka nu mot Barca

Italienaren hyllade sina spelares insatser, som nu måste förbereda sig på att möta antingen Atletico Madrid eller Athletic Bilbao i söndagens final. ”Jag måste vara ärlig, Barcelona spelade en bra match”, sa han till Movistar. Real har vunnit 5 raka matcher nu mot Barcelona.

real madrid

Barcelona dominerade matchen stora delar

”Jag tycker inte att Barcelona dominerade oss, de kontrollerade bollen, vi var mycket effektiva på kontringar. Det var en underhållande match. ”Det var en bra stämning på läktarna och även om det inte är den viktigaste titeln var det en viktig match.

”Den fysiska och mentala ansträngningen var mycket stor, men vi höll emot bra ända till slutet. Förändringarna hjälpte, vi är trötta men väldigt glada. ”Det viktiga är att vara i finalen, inte rivalen.”

Barcelona har inte samma topp längre

Barcelona har under flera år nu inte varit på samma nivå, som man var tidigare. I och med att Messi inte heller finns kvar i klubben så har man tappat mycket effektivitet samt speltanke framåt. Det märks väl och resultaten går inte Barcelonas väg just nu och har inte gjort det på flera år om vi skall vara ärliga.

Nye presidenten Joan Laporta

Den nygamle presidenten i Barcelona skall ha gett en injektion på spelmarknaden och man hoppas kunna attrahera större spelare nu framöver, så att man kan ta sig tillbaka till toppen i den spanska fotbollen och ute i världen. Xavi tog över laget nyligen och hans resultat har inte varit strålande heller. Det är inte tillräckligt bra spelare i Barcelona just nu kan jag personligen känna och Real Madrid är på en annan nivå just nu.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *