Ancelotti: Skulle vara orolig om spelarna trodde vi var Clasico-favoriter

Carlo Ancelotti insisterade på att Real Madrid inte är favoriter till att slå Barcelona i Supercopa de Espana och att han skulle bli orolig om hans spelare trodde något annat. Onsdagens Clasico i Riyadh avgör vem som möter antingen Athletic Bilbao eller Atletico Madrid i Supercopa-finalen på söndag.

Real Madrid vann senaste matchen

Madrid vann med 2-1 på Camp Nou i det förra mötet i La Liga i oktober, och klyftan mellan lagen har bara ökat sedan dess. Los Blancos toppar ligatabellen efter 21 matcher, med Barca på sjätte plats, 17 poäng bakom sina stora rivaler.

real madrid

Ancelotti tror dock att det kommer att räknas för lite när en plats i finalen står på spel. ”Jag skulle vara orolig om spelarna trodde att vi var favoriter, men det tror de inte. De tror att vi måste göra allt för att vinna”, sade Madridtränaren på tisdagen. ”De här matcherna är alltid balanserade, oavsett hur stort gapet är i tabellen, precis som ligamatchen var balanserad.

Både lagen vill nå finalen

”När du spelar en match kan du vinna, spela oavgjort eller förlora. Spelet kommer att välja en vinnare. Vi måste spela på vår bästa nivå. Vi spelar mot ett lag som är starkt och som har samma mål, nämligen att nå finalen.”

Detta blir Xavis första Clasico som Barca-tränare, den tidigare Blaugrana-mittfältaren tog över efter Ronald Koeman bara två veckor efter 2-1 hemmaförlusten.

Även om Xavi har fått beröm för sin användning av unga spelare och för att han strävat efter att återupprätta en typisk stil i Barcas spel har resultaten varit en besvikelse, och katalanerna har bara vunnit fem av elva matcher sedan han tillsattes.

Ancelotti tycker Barca har blivit bättre

Ancelotti anser ändå att de visar tecken på framsteg i sina prestationer. ”Jag gillar dem eftersom de är ett lag med en identitet, på samma sätt som Barca alltid har gjort. Jag tror att de är ett lag som kommer att förbättra sig med [Xavis] bidrag”, säger han.

”De har erfarna spelare som [Sergio] Busquets, [Gerard] Pique eller [Jordi] Alba, som alltid ger mycket till laget. Men de unga spelarna som de driver fram sticker ut mycket, som Gavi eller Nico, som kan ha en stor framtid.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *