Ancelotti: Lovar Supercopa bara är början för ”fula” Real Madrid

Carlo Ancelotti vann den första trofén under sin andra tid i Real Madrid och lovade att hans ”fula” lag skulle satsa hårt för att ta med sig mer silver till Santiago Bernabeu.

Det hade gått 18 månader sedan Madrid senast vann en titel, La Liga-kronan 2019-20 under den pandemidrabbade säsongen som gick till förlängning, men en 2-0-seger över Athletic Bilbao i Supercopa de Espana-finalen kliade på den klådan.

Nu vill Ancelotti vinna fler titlar

Förra säsongen under Zinedine Zidane visade sig vara en kamp ibland, men det finns mer fart och pondus i det Madrid som Ancelotti har ställt upp med den här säsongen. Han vann fyra troféer under sin första tvåårsperiod i Madrid från 2013 till 2015, och han är uppenbarligen sugen på flera fler den här gången.

Madrid ligger i topp i LaLiga, om än med Sevilla i jakten, de är kvar i Copa del Rey och har även Champions League-ambitioner inför en tuff åttondelsfinal mot Paris Saint-Germain.

Denna resa till Saudiarabien för Supercopa bör ge Madrid ett lyft i rätt tid inför säsongens slutskede. Att klara Barcelona i en prövande semifinal var en välsignelse, och Madrid kontrollerade finalen mot Athletic tills de tappade kontrollen i slutskedet.

real madrid

Han är mycket nöjd och glad med laget nu

”Jag är mycket nöjd, glad, och vi fortsätter”, sade Ancelotti. ”Vi kommer att tävla, men att vara här är tur. Det är en ära att träna det här laget och den här klubben. Förresten kommer vi att tävla i de andra tävlingarna.

”Vi har styrkan att kämpa för alla tävlingar. Det här är ett lag som jag gillar att se spela. Vi har inte bara ett sätt att spela, utan snarare olika och det är det som är styrkan hos det här laget.”

Ancelottis första pokal på 4 år

Ancelotti påpekade att hans personliga trofé-torkan också hade tagit slut, efter att ha gått utan sådana framgångar under perioder med Napoli och Everton. Det var fyra och ett halvt år sedan han senast vann någon pokal, vilket skedde i slutet av hans tid i Bayern München.

”Jag är inte trött på att vinna, för den sista var en [tysk] supercup med Bayern och jag hade inte vunnit på länge”, sade han.

Nu är han en vinnare igen

”Att vinna är slutet på jobbet. Att vinna betyder att man har gjort ett bra jobb. Ibland är det inte så. Jag har gjort ett bra jobb i Napoli eller Everton och jag har inte vunnit något.”

Ancelotti sparade på en lekfull pik för sitt lag, som verkar ha tagit väl emot sin italienska tränare.

”När man vinner mycket tror man att man är den snyggaste, att man spelar den bästa fotbollen i världen och uppoffringen sjunker lite”, sade Ancelotti. ”Lyckligtvis är uppoffringen hos våra spelare hög. Jag tycker inte att mina spelare är snygga … de är väldigt fula.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *