Allegri: Unga spelarna behöver förbättra förståelse i matcherna

Massimiliano Allegri varnade för att hans Juventusspelare ibland blir för avslappnade när han vädjade om förbättringar efter att ha besegrat Udinese. Mål från Paulo Dybala och Weston McKennie gjorde att Juve vann med 2-0 på lördagen och lyfte femteplacerade Juve till samma poäng som Atalanta, som innehar den sista kvalplatsen till Champions League.

De unga spelarna måste höja sin förståelse för spelet

Atalanta har dock två matcher i ryggen när tävlingen om den sista platsen i Europas främsta tävling blir allt hetare. Trots Juve-segern beskrev Allegri sina skäl till frustration över vissa delar av prestationen på Allianz Stadium.

”Vi höll ut mentalt och tekniskt i 120 minuter i onsdags, men det fanns ett ögonblick i kväll när vi bara lämnade spelet”, sade Allegri till Sky Sport Italia. ”Det är inte rätt, vi måste alltid vara fullt fokuserade, särskilt när det inte finns tillräckligt många supportrar för att hålla oss på tårna, för i tio minuter löpte vi några stora risker.

Juventus fotboll

Måste kontrollera och ha tålamod

”Det vi absolut inte kan göra oss av med är intensitet, tempo och aggressivitet, för om vi inte sänker intensitetsnivån så blir vi inte distraherade och kan göra vår teknik till något som räknas.

”Jag tittade på laguppställningen, vi hade Matthijs de Ligt född 1999, [Dejan] Kulusevski 2000, [Moise] Kean 2000, [Luca] Pellegrini 1999, den äldsta var [Juan] Cuadrado och de andra var alla mellan 20 och 23 år gamla. ”Man kan sakna lite erfarenhet och förståelse i de stunderna för när man ska hålla tillbaka och när man ska kontrollera det.”

Erfarenhet ger trygghet att veta när man skall göra vad

Allegri försäkrade dock att med erfarenheten kommer förståelsen för hur man kontrollerar sådana moment i varje given match.

”Vi gjorde ett misstag i den andra halvleken, vi trodde att vi var avslappnade och hade kontrollen, så vi drev ut ur spelet. Det handlar inte om att hitta en ledare, det handlar om den allmänna mognaden som helhet”, sade han.

”Man behöver erfarenhet i alla yrken, ingen föds med allting i bagaget.

”Vi behöver tålamod. Jag blev väldigt arg i det ögonblicket, men jag pratade med dem efteråt och försökte få dem att förstå. Det viktiga är att de förstår snabbt och det måste göras på individuell nivå, oavsett om de är i Juventus eller någon annanstans.”

Juve är nästa gång i Serie A på söndag när de reser till Milan för att möta Milan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *